Europoslanec Ransdorf splatil dluhy a odvrátil dražbu

Domácí ČTK Domácí, ČTK
18. 6. 2013 22:26
V roce 2003 si od svého přítele půjčil 700 000 korun na stavbu vily
Miloslav Ransdorf.
Miloslav Ransdorf. | Foto: Sandra Štefaniková

Praha - Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf po deseti letech splatil milionové dluhy. Odvrátil tak dražbu své vily v pražské Libuši a bytu v Záběhlicích.

Zbývající splátku v těchto dnech poslal na účet příslušného exekutorského úřadu. Na část dluhu si znovu půjčil. Uvedla to v úterý televize Nova.

"Pan doktor Ransdorf už uhradil dlužnou částku, do pátku by se měla objevit na účtu a hned poté bude vyhotoveno potvrzení o ukončení exekuce," řekla televizi mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová. "Je to pocit úlevy, peníze odešly, takže by mělo být všechno v pořádku," doplnil Ransdorf.

O exekuci na Ransdorfův majetek informovala média loni v březnu. Europoslanec si v roce 2003 od svého přítele Vratislava Šlajera půjčil 700 000 korun na stavbu vily, s úroky se dluh vyšplhal na miliony, napsala tehdy Mladá fronta Dnes s odkazem na centrální evidenci exekucí. S majetkem v exekuci nemůže jeho vlastník nakládat.

Ransdorfovi, který jako europoslanec pobírá zhruba půlmilionový plat, někteří věřitelé část dluhu prominuli, uvedla dnes Nova. Na část dluhu si znovu půjčil. "Ta půjčka by měla být refinancována půjčkou. Klasická hypotéka," řekl televizi Ransdorfův právní zástupce Roman Havlín.

 

Právě se děje

Další zprávy