Emmerová z ČSSD chce být volebním lídrem Zemanovců

Martina Machová ČTK Martina Machová, ČTK
29. 5. 2012 12:32
Poslankyně má v plánu nadále zůstat členkou sociální demokracie
Milada Emmerová.
Milada Emmerová. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Poslankyně ČSSD Milada Emmerová má být volebním lídrem Zemanovců (SPOZ) v krajských volbách v Plzeňském kraji.

Požádal ji o to čestný předseda strany Miloš Zeman. Chce ale zůstat členkou ČSSD, uvedla s tím, že bude záměr konzultovat s vedením ČSSD. Podle stanov potřebuje jeho souhlas.

Deníku Aktuálně.cz úvahy o kandidatuže za konkurenční politický subjekt potvrdila její asistentka Ilona Samcová.

Předseda krajská organizace ČSSD proti tomu podle Emmerové nemá námitky. "Nelze to vyloučit," reagoval na zprávu Milan Chovanec. Podle něj bude jasno do konce týdne.

Během dne ovšem poslal přes tiskové oddělení Lidového domu vyjádření, že Emmerová svůj záměr vedení plzeňských socialistů nesdělila.

Úvahy o tom, že by Milada Emmerová mohla stanout na kandidátce SPOZ, nepřímo potvrdil Aktuálně.cz i předseda Zemanovců Vratislav Mynář. Podrobnosti prý zveřejní na čtvrteční tiskové konferenci. "Takových jmen máme více," dodal.

Již nyní je ovšem zřejmé, že ve vedení Lidového domu se její případné angažmá na konkurenční kandidátce neshledá s velkým pochopením.

Předseda socialistů Bohuslav Sobotka pro deník Aktuálně.cz uvedl, že kandidatura proti ČSSD není logicky slučitelná s členstvím ve straně ani s poslaneckým mandátem, který získala na kandidátce ČSSD. "Doufám, že si paní Emmerová nepokazí svůj politický příbeh přeběhlictvím," dodal. 

 

Právě se děje

Další zprávy