Dokument: Proč Šustr a Husák odcházejí z KDU-ČSL

Domácí Domácí
7. 6. 2009 14:50
Přečtěte si prohlášení poslanců Šustra a Husáka
Poslanec Ladislav Šustr
Poslanec Ladislav Šustr | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Dokument - Tiskové prohlášení, které médiím poskytli poslanci Jan Šustr a Jan Husák, kteří se rozhodli opustil KDU-ČSL, za niž byli do sněmovny zvoleni.

 

V Telnici 7. června 2009

Dlouhodobější vývoj uvnitř KDU-ČSL, který se přiklání k demotivující rovnostářské politice, byl nově potvrzen volbami na úrovni jihomoravské krajské konference a celostátního sjezdu ve Vsetíně.

Zcela respektujeme výsledky těchto vnitrostranických voleb, zároveň se však nemůžeme podílet na levicové politice, o které navíc vedení strany tvrdí, že je to ta "jediná správná křesťanská politika". Z tohoto důvodu a po pečlivé úvaze jsme se rozhodli vystoupit z KDU-ČSL. Spolu s námi vystupují členové okresního výboru KDU-ČSL Brno - Venkov: Jiří Životský, Petr Štědroňský, Karel Bořecký, Jan Vitula, Libor Otýpka a další níže zařazení funkcionáři.

Poslanec Jan Husák
Poslanec Jan Husák | Foto: KDU-ČSL

Jsme i nadále připraveni hájit hodnoty, pro které jsme v minulosti kandidovali a které jsme se snažili prosazovat tj.: vytvářet podmínky ve společnosti, které umožní její rozvoj v oblasti ekonomické, společenské i hodnotové při zachování sociální citlivosti, která však bude založena na reálných ekonomických možnostech naší země a při níž bude zkoumána míra osobní odpovědnosti za svou sociální situaci. Dále prosazování konzervativních křesťanských hodnot, jako je ochrana života a rodiny jako základu společnosti, ne však cestou represe, ale spíše pomocí, nabízením alternativ a podporou pozitivní osvěty.

Při prosazování těchto hodnot jsme připraveni spolupracovat se všemi, kteří je vnímají stejně, ať už se bude jednat o existující či nově vzniklá demokratická uskupení.

 

Ladislav Šustr a Jan Husák
poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Zpět na článek

 

Právě se děje

Další zprávy