Dokážu si představit, že budu prezident, říká Dominik Hašek. Rozhodne se za dva roky

tok tok
26. 7. 2019 8:18
Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek oznámil, že si dokáže představit svou kandidaturu v příštích prezidentských volbách. "Proč ne? Nějak si to představit dokážu," řekl v rozhovoru pro Rádio Impuls. Olympijský vítěz z Nagana na sebe svou politickou angažovaností upozornil již v květnu, kdy vystoupil na demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii na Václavském náměstí.
Dominik Hašek.
Dominik Hašek. | Foto: Dalibor Sosna

Potvrdit svou kandidaturu ale zatím Hašek odmítl, plánuje se rozhodnout až v příštích dvou letech. "Teď mám svoji práci, kterou mám hrozně rád a chci ji dělat naplno. Rozhodnu se až za dva tři roky, ale všechno je možné," uvedl pro Impuls.

Hašek v rozhovoru řekl, že zkušenosti s politikou má sice malé, ale každý den ji zhruba tři hodiny studuje. "Zároveň rád dělám věci, které jsou zodpovědné. Nepochybuji o tom, že funkce prezidenta je velmi zodpovědná, takže pokud bych to měl brát z této strany, tak bych byl výborný," řekl. "Prezident ale musí mít i celou řadu dalších kvalit, tak uvidíme," dodal Hašek.

Bývalý hokejový brankář Nashvillu či Detroitu na svou politickou angažovanost poukázal v posledních měsících už několikrát, vystoupil například na květnové demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii na Václavském náměstí.

Hašek tam kritizoval zejména Babišovu spolupráci s tehdejší komunistickou Státní bezpečností. "V čele vlády stojí nejen trestně stíhaný člověk, ale především bývalý agent StB. Člověk, který se za bývalého režimu upsal ďáblu, aby z toho měl osobní prospěch," prohlásil.

 

Právě se děje

Další zprávy