Dienstbier for primátor! Tedy ten mladší, míní ČSSD

ČTK ČTK
23. 6. 2010 20:58
Jména sedmi lídrů pro podzimní volby už zveřejnila Strana zelených
Kdo nahradí Pavla Béma? ČSSD chce Dienstbiera
Kdo nahradí Pavla Béma? ČSSD chce Dienstbiera | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Hlavní tváří kampaně ČSSD v metropoli ve volbách do pražského zastupitelstva bude zastupitel Prahy 2 a zástupce fotbalového klubu Bohemians 1905 Jiří Dienstbier mladší. Shodl se na tom dnes krajský výkonný výbor ČSSD. Dalšími lídry kandidátek budou v podzimních volbách ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík a bývalý ministr vlády Miloše Zemana Karel Březina. ČTK to řekl místopředseda pražské ČSSD Miroslav Poche.

Krajský výkonný výbor dnes nominoval lídry všech sedmi obvodů, ve kterých se bude na podzim volit. Jedničkou v dalších obvodech bude také Poche, který v současnosti řídí výbor infrastruktury pražského zastupitelstva, dále člen Mladých sociální demokratů Lukáš Kaucký, předseda pražské ČSSD a poslanec Petr Hulinský a radní Prahy 10 a místopředseda představenstva pražského dopravního podniku Antonín Weinert.

Na dalších místech kandidátky se objeví například předsedkyně občanského sdružení Asociace pro rovné příležitosti Michaela Marksová-Tominová nebo bývalá ředitelka legislativně právního odboru ministerstva zdravotnictví Lenka Arnoštová.

Jména sedmi lídrů pro podzimní volby už zveřejnila Strana zelených. Ještě tento týden by měla nominace oznámit ODS i TOP 09. Rozdělení města na sedm obvodů prosadili na minulém zastupitelstvu občanští demokraté, kteří mají v pražském zastupitelstvu většinu. Se záměrem nesouhlasili opoziční zastupitelé, obávají se, že je rozdělení poškodí.

 

Právě se děje

Další zprávy