Čunku, odstup! vyzval mail. Byl to podvrh

Martina Macková
10. 4. 2007 16:15
Lidovci zvažují podat trestní oznámení
Foto: sh

Praha - V den, kdy se schází celostátní konference strany, se objevila informace, že lidovečtí senátoři adresovali Jiřímu Čunkovi dosud nejostřejší výzvu k odchodu. 

Agentura ČTK vydala dvě minuty před čtrnáctou hodinou informaci, že senátorský klub KDU-ČSL Čunka vyzval, aby okamžitě rezignoval na své "vládní a nevládní funkce".

Odvolala se přitom na prohlášení, které obdržela.

Jak se však vzápětí ukázalo, zaslané prohlášení bylo podvrhem.

"Je to nesmysl, nevím, kde se tato informace vzala, náš klub se dnes vůbec nesešel," řekla Aktuálně.cz lidovecká senátorka Ludmila Müllerová.

"Je to podvrh, nemá to ani náš hlavičkový papír, bylo to posláno ze smyšlené adresy [email protected]," popsal Aktuálně.cz tajemník senátorského klub Jakub Haas okolnosti, za nichž se informace do ČTK dostala.

"Čunkovo dosavadní vyjadřování ohrožuje KDU-ČSL v očích veřejnosti, ale i samotnou vládní koalici," uvádělo jako důvod podvržené prohlášení lidoveckých senátorů.

Autor podvrhu se nakonec sám přihlásil. Je jím "známý" falešný asistent exsenátora Kavana Lukáš Kohout.

"Upozorňuji vás, že se již nemohu dívat na zmatek, který v KDU-ČSL panuje a proto potvrzuji, že za tímto mailem stojím já," napsal Aktuálně.cz.

"Oficiální hlavičkový papír lze stáhnout na internetových stránkách senátu. Boužel se pak nedá divit, že je nějaký dobrák zneužije," dodal Kohout.

Lidovci ale přemýšlí o ostré reakci. Předseda Klubu senátorů KDU-ČSL Adolf Jílek zvažuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele. Trvá na tom, aby policie vyšetřila, kdo tuto nepravdivou informaci médiím rozeslal.

 

Právě se děje

Další zprávy