ČSSD: Pozor na další pravicovou vládu. S Babišem

ČTK ČTK
20. 10. 2013 11:53
"Nechceme rozplizlou sněmovnu," řekl Bohuslav Sobotka
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Sociální demokracie varuje před možným pokračováním vlády pravice, kterou by po volbách mohly vytvořit ODS, TOP 09 a hnutí ANO Andreje Babiše.

Předseda strany Bohuslav Sobotka v neděli prohlásil, hlas pro hnutí ANO se tak může stát hlasem pro možnou účast Miroslava Kalouska (TOP 09) a Miroslavy Němcové (ODS) v příští vládě. Sobotka také varoval před velkým množstvím stran ve Sněmovně; doslova řekl, že ČSSD nechce rozpadlou a rozplizlou Sněmovnu.

"TOP 09 Miroslava Kalouska se může s ODS stát součástí příští vlády prostřednictvím hnutí ANO pana Andreje Babiše," prohlásil Sobotka.

"Miliardář Babiš nikdy výslovně nevyloučil, že by po volbách nevytvořil koalici s ODS a s TOP 09," dodal.

Sobotka opět vyloučil možnou povolební spolupráci právě s ODS a TOP 09. Na dotaz ČTK ohledně spolupráce se Stranou práv občanů Zemanovci (SPOZ) řekl, že podle jeho názoru se tato strana do Sněmovny nedostane. "Takže tyto úvahy v tuto chvílí sociální demokracie nevede," řekl.

Sociální demokraté také představili nové heslo, se kterým chtějí jít do posledního předvolebního týdne. Místo dosavadního sloganu "Prosadíme dobře fungující stát" bude znít "Volte ČSSD! Fungující stát prosadí jen silná vláda".

 

Právě se děje

Další zprávy