ČSSD nasadila poslance Šlégra i v útoku na Teplice

Martina Machová Martina Machová
17. 8. 2010 19:00
Kandidovat zde bude i Paroubkův kmotr Benda
Foto: Ludvík Hradilek

Teplice - Novopečený sociálnědemokratický poslanec a hokejová legenda Jiří Šlégr bude kandidovat za ČSSD i ve volbách na teplickou radnici, kde nyní mají sociální demokraté sedm ze třiatřiceti mandátů.

"Nebudu lídrem kandidátky, na to jsem v politice krátkou dobu a být primátorem je velká zodpovědnost. Myslím, že jsem někde ve středu," uvedl sámotný zákonodárce pro Aktuálně.cz.

Podle informací Aktuálně.cz je Šlégr na desátém místě kandidátky.

Je to logické

Podle Šlégra, který před čtyřmi lety úspěšně kandidoval do zastupitelstva v severočeském Litvínově,  je kandidatura  v Teplicích logická.

"Přestěhoval jsem se sem, podnikám tady a ještě jsem místním poslancem," vysvětluje.

V minulých volbách Šlégr ze třetího místa na kandidátce SNK ED jako bezpartijní se díky počtu hlasů dostal na špici. Evropští demokraté pak uzavřeli koalici právě se sociálními demokraty a Jiří Šlégr se stal radním, který měl na starosti sport. Svým přestěhováním do Teplic již mandát ztratil. 

Benda jde také

Za sociální demokraty v Teplicích bude rovněž kandidovat blízký přítel expředsedy Paroubka Petr Benda. Ani on, oproti předchozím letům, nebude místním lídrem a do voleb půjde z pátého místa. Lídrem pro letošní komunální volby se stal Michal Kasal.

"Za úspěch bych považoval, kdybychom zde volby vyhráli a uděláme pro to maximum," řekl Aktuálně.cz Petr Benda.

Sestavování teplické kandidátky se nebylo zcela standardní. Neschvalovala ji totiž místní organizace, jak je v sociální demokracii běžné, ale až její nadřízený orgán - okresní výkonný výbor.

"V době dovolených jsme využili možnosti, kterou nám dávají stanovy," komentoval schvalování kandidátky Benda. Podle informací Aktuálně.cz ovšem za rozhodnutím stojí obavy, že by se místní stranická buňka se svými tři sta členy nedokázala sejít. 

Teplická ČSSD patří k největším organizacím v kraji. Kvůli podezření z náboru takzvaných "černých duší", tedy účelově nabíraných straníků pro vnitrostranické mocenské hry zahájil již Lidový dům jejich přeregistraci.

 

Právě se děje

Další zprávy