ČSSD nabídla Brožové místo na kandidátce do voleb

Domácí ČTK Domácí, ČTK
28. 4. 2009 7:48
Herečka by se ráda věnovala kultuře
Otevření Jimmy*Z Cocktail & Music Baru - Kateřina Brožová
Otevření Jimmy*Z Cocktail & Music Baru - Kateřina Brožová | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Praha - Sociální demokracie nabídla herečce Kateřině Brožové, známé například z televizního seriálu Pojišťovna štěstí, místo kandidátky do říjnových předčasných voleb.

Podle Práva LN už Brožová nabídku potvrdila. ČSSD by herečku chtěla nasadit na kandidátku v Ústeckém kraji na jedno z předních míst. Nabídku prý Brožová dostala od předsedy sociálních demokratů Jiřího Paroubka, který byl v tomto volebním regionu lídrem před třemi lety a chystá se tam kandidovat znovu.

Mile mne to překvapilo. Netajím se tím, že se sociální demokracií sympatizuji a že tuto stranu podporuji," řekla deníku Právo herečka, která už v několika posledních kampaních ČSSD podporovala.

Herečka ale nemá v úmyslu stát se členkou ČSSD a zatím nabídku zvažuje. Pokud by se do sněmovny dostala, ráda by se věnovala například kultuře.

Šéf ČSSD uvedl, že Brožová má podobné názory jako sociální demokracie. "Paní Kateřina Brožová s námi dlouhodobě spolupracuje. Má podobné názory, jako jsou názory ČSSD. Určitě by chtěla pracovat pro českou kulturu," uvedl Paroubek.

Severočeští poslanci ale podle LN Paroubkovo nadšení pro Brožovou nesdílí; bojí se prý, že by se kvůli ní do sněmovny nemuseli dostat.

Šéf ústecké krajské ČSSD Petr Benda řekl, že ohledně kandidátky zatím "není rozhodnuto o nikom". Podle něj o jménech kandidátů budou nejprve rozhodovat místní organizace, pak okresní konference a konečné slovo bude mít krajská konference, kterou Benda očekává na konci června.

Benda dodal, že ČSSD v Ústeckém kraji znovu podporuje jako lídra sněmovního kandidáta Paroubka.

Média již dříve uvedla, že za ČSSD bude nejspíš kandidovat do sněmovny také vítěz olympiády v Naganu hokejista Jiří Šlégr, který je jedním z největších sponzorů ČSSD.

 

Právě se děje

Další zprávy