ČSSD lže, říká Radek John a podává na stranu žalobu

David Slížek
2. 5. 2010 18:35
Lídr Věcí veřejných se chce u soudu domoci omluvy za výroky představitelů ČSSD
Foto: Petr Protivánek

Praha - České soudy brzy budou muset řešit otázku, zda strana, která má podle průzkumů největší šance na vítězství v květnových volbách, lže či nikoli.

Žalobu na ČSSD podal lídr Věcí veřejných Radek John. Podle něj totiž sociální demokraté svými výroky poškozují jeho jméno.

"Podávám žalobu na ochranu osobnosti. Neustálé lživé mediální útoky, které vedení ČSSD vydává za pravdu, už musí někdo zarazit," zdůvodnil podání žaloby John.

Nejvíce mu prý sociální demokraté škodí výroky ohledně jeho působení ve společnosti Ora Print, k jeho vztahu ke Všeobecné zdravotní pojišťovně a ke státnímu podniku Lesy ČR.

"Necháme to na soudu, ať soud rozhodne," řekl agentuře ČTK k žalobě volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík.

Předseda stany Jiří Paroubek později dodal, že ČSSD pouze upozorňuje na rozpory mezi slovy a činy Věcí veřejných.

"Vzhledem k tomu, že Radek John nepodával žalobu na média, která o těchto skutečnostech referovala, ale činí tak nyní až vůči ČSSD, je zřejmé, že snahou VV je zastrašit ČSSD a odradit ji od poukazování na tyto rozpory mezi slovy a činy VV," napsal Paroubek.

Tunelář nebo bílý kůň

Sociální demokracie Johna ve svých oficiálních materiálech často obviňuje z tunelování. V únoru například ČSSD zveřejnila prezentaci nazvanou "Radek John: Tunelář nebo bílý kůň".

Jak tehdy zjistil deník Aktuálně.cz, marketingovou ofenzivu proti Věcem veřejným spustili sociální demokraté poté, co v interním průzkumu zjistili, že jim tato strana může ubrat hlasy.

"Lidé samozřejmě na tyto spekulace ČSSD reagují, píší nám, ptají se a my vysvětlujeme, že to jsou nesmysly. Určitě se ale neptají všichni a mohou těmto smyšlenkám uvěřit - a to nás velmi poškozuje. Jiří Paroubek a jeho kolegové si musí uvědomit, kde jsou ve slušné společnosti meze," míní John.

 

Právě se děje

Další zprávy