ČSSD dělá z občanů idioty, kritizuje Paroubek

Domácí Domácí
9. 11. 2011 11:52
Expředsedovi strany se nelíbí plán ČSSD spojit krajské volby s krajskými referendy
Jiří Paroubek.
Jiří Paroubek. | Foto: Jan Langer

Praha - Jiří Paroubek opět tvrdě zaútočil na ČSSD. Tvrdí, že strana, které řadu let šéfoval, nyní dělá z lidí "idioty".

Expředseda kritizuje sociální demokraty kvůli plánu vyhlásit příští rok v den krajských voleb krajská referenda, a to všude s výjimkou Prahy.

Hlasování se má týkat problémů v regionech, ale i celostátních témat, uvedly středeční Hospodářské noviny (HN).

"Taková filosofie budoucí volební kampaně ČSSD ke krajským volbám je zároveň obžalobou této největší politické strany v zemi," napsal Paroubek v tiskovém prohlášení.

Podle Paroubka totiž nedává smysl, pokud na jedné straně sociální demokracie pořádá podpisovou petici o vyslovení nedůvěry vládě a na straně druhé plánuje za rok referendovou kampaň proti té samé vládě z kapes daňových poplatníků.

"Když si vypůjčím slova místopředsedy ČSSD Zaorálka, sociální demokraté dělají z občanů ´idioty´. Je to nehorázné: petice je tedy jen marketingový trik a za rok přijde na řadu trik jiný," dodává Paroubek.

Paroubkovo prohlášení však lze vnímat i jako start jeho vlastní kampaně. V souvislosti se založením jeho nové strany LEV 21 je totiž považován za jednoho z adeptů na hejtmanské křeslo v Ústeckém kraji. Sám Paroubek možnost kandidatury nikdy nevyloučil.

HN uvedly, že ČSSD jde o to, nalákat co nejvíce voličů ke krajským volbám a zároveň za státní peníze zjistit, co si lidé myslí o Nečasově vládě. Strana zatím nechce říct, jaké otázky chystá.

Jednou z otázek by ale mohlo být i to, zda by měly kraje hledat pro nemocnice strategického partnera.

"Pokud by tomu tak bylo, ČSSD by otevřeně přiznala, že může opustit jednu ze svých dlouholetých programových priorit - boj proti privatizaci zdravotnictví. Je proto otázkou, zda dnes hejtmani v krajích kopou ještě za občany, nebo spíše za vlivné finanční skupiny," prohlásil Paroubek.

 

Právě se děje

Další zprávy