ČSSD a ODS se pohádaly kvůli ničení volebních plakátů

Jakub Antoš
15. 10. 2008 16:25
Dva dny do voleb. Nervozita stoupá

Praha - Dva dny před krajskými a senátními volbami přišla ČSSD s obviněním, že jim občanští demokraté ničí billboardy v celé republice. "Jednoznačně jde o koordinovanou činnost," stojí v tiskové zprávě z Lidového domu.

Podle představitelů ČSSD se na mnoha billboardech na území celé republiky objevují přelepy či postřiky. Kde se takové ničení odehrálo a jaké mají socialisté důkazy, že za tím stojí ODS?

Neřekneme víc než nic

"Všechno, co jsme k tomu chtěli říct, je v tiskové zprávě," odkazuje volební manažer Jaroslav Tvrdík na dokument, v němž není nic než ono obvinění.

Tvrdík nechce říct ani to, na jakých místech k poškozování billboardů došlo. "Projeďte se po republice a s velkou pravděpodobností na nějaký takový narazíte," doporučil.

Občanští demokraté se proti nařčení bez důkazů ohradili.

"ODS se přes ostrou a často i nevybíravou negativní volební kampaň ČSSD neuchýlila k žádnému projevu tohoto druhu. Není to ODS, kdo vylepuje ´anonymní´ útočné billboardy a inzeráty a kdo vede osobní útoky proti kandidátům politického soupeře. ODS vedla a vede svoji volební kampaň v pozitivním duchu a nehodlá od tohoto trendu ustupovat," napsal v tiskovém prohlášení volební manažer ODS Jiří Šneberger.

ČSSD: U vás je to nehorázné, u nás to nevadí

ČSSD znovu zaútočila také na vládní propagační akce, které považuje za součást předvolební agitace. Zejména na desetimilionovou kampaň "Vláda pro vás". Je to tragické a alarmující, píše PR sekce ČSSD.

Také politici ČSSD však před sněmovními volbami v roce 2006 zvolili právě tento způsob, jak oslovit občany. Tehdejší ministři Radko Martínek a David Rath si také objednali za státní peníze inzeráty v tisku.

 

Právě se děje

Další zprávy