Čadek podal trestní oznámení na Českou poštu i jejího šéfa

ČTK ČTK
Aktualizováno 27. 8. 2015 10:05
Spor mezi podnikatelem a Českou poštou se týká zakázky z roku 2010, ze které nakonec sešlo. Čadek podnik viní z toho, že ho podvedl a on tak přišel o 27 milionů korun.
Lukáš Čadek
Lukáš Čadek | Foto: DVTV

Praha - Podnikatel Lukáš Čadek podal trestní oznámení na Českou poštu a její zaměstnance v čele s generálním ředitelem Martinem Elkánem.

Státní podnik viní z toho, že ho podvedl a on tak přišel o 27 milionů korun. Uvedl to server Lidovky.cz. Trestní oznámení už podnikatelův právník odeslal na Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Spor mezi podnikatelem a Českou poštou se týká zakázky, kterou Čadkova firma plnila pro Českou poštu v roce 2010. Z obchodu nakonec sešlo a podnikatel zkrachoval.

Peníze měly jít Chovancovi

Případ před pár týdny přerostl do politické roviny po zveřejnění informace, že sociální demokrat Kamil Choc chtěl po Čadkovi třímilionový úplatek za urovnání sporu.

Peníze údajně měly jít do pokladny sociálních demokratů a přímo ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD), což strana i Chovanec odmítají.

Čadek také poslal Elkánovi i Chovancovi dopis, v němž je kritizuje za chování po vypuknutí kauzy. Česká pošta podle mluvčího Matyáše Vitíka zatím dopis nedostala a ani obsah trestního oznámení nezná.

"Pan Čadek už napovídal a udělal tolik podivných věcí, že ty nové nemá smysl vůbec komentovat," doplnil Vitík.

Kvůli úplatkům už Čadek podal trestní oznámení ve spolupráci s Nadačním fondem proti korupci. Stejně se zachovala i Česká pošta.

Stíhání kvůli uplácení hrozí i samotnému podnikateli Čadkovi a Kamilu Chocovi, kterému ČSSD kvůli kauze pozastavila členství ve straně. Čadek již obsáhle vypovídal na policii a detektivové si ho nově předvolali i ve čtvrtek.

 

Právě se děje

Další zprávy