Bývalý náměstek ministra Volák opustil po 16 letech ODS

ČTK ČTK
4. 8. 2014 11:26
Daniel Volák působil jako náměstek ministra spravedlnosti. Jako důvod svého odchodu z ODS uvedl neshody v mateřské organizaci.
Daniel Volák.
Daniel Volák. | Foto: Sandra Štefaniková

Praha - Své členství v Občanské demokratické straně se po 16 letech rozhodl ukončit bývalý náměstek ministra spravedlnosti Daniel Volák.

Oznámil to v tiskové zprávě s tím, že v komunálních volbách bude kandidovat v Litvínově jako nezávislý za Hnutí Otevřená radnice. Svůj odchod z ODS zdůvodnil neshodami v mateřské organizaci.

"Já myslím, že v tomhle případě je zjevné, že to je už součást začátku předvolební kampaně Daniela Voláka," sdělil k odchodu spolustraníka místopředseda ODS Martin Kupka. Podle něho za rozchodem stojí především spory o kandidátku.

Volák uvedl, že pro něj bylo rozhodnutí v politické i profesní kariéře jedním z nejtěžších. Programové ideály ODS prý hájil od roku 1998 v komunální i celostátní politice až dosud.

"Hluboké a dlouhodobé názorové rozdíly v mé mateřské organizaci, především co se týká řešení kriminality, sociálního napětí a také výběru osob, které mají být tváří litvínovské ODS, ale nejsem schopen dále akceptovat," poznamenal.

V komunální politice chce muž, který byl v minulosti zastupitelem i starostou Litvínova, pokračovat dál. Své vize se pokusí prosadit tam, kde pro ně cítí nezbytnou podporu.

Volák byl předsedou celostátního smírčího výboru, který má v brzké době rozhodnout o tom, zda Jana Nečasová (dříve Nagyová), která čelí obvinění z několika trestných činů, zůstane v ODS.

 

Právě se děje

Další zprávy