Buzková chce do pražského zastupitelstva

Redakce DOM, čtk
7. 2. 2006 13:30
Praha - Druhdy nejoblíbenější politička v zemi Petra Buzková změnila názor. S politikou nekončí.
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Ministryně školství se sice už nechce zúčastnit voleb do Poslanecké sněmovny, ale politice se chce věnovat na komunální úrovni.

"Patrně přijme kandidaturu do zastupitelstva hlavního města Prahy," potvrdil předseda pražských sociálních demokratů Petr Hulinský.

Kandidaturu Buzkové se chystá s jejím souhlasem navrhnout organizace ČSSD prvního pražského obvodu.

Na dotaz ČTK, jaké uplatnění pro ministryni pražští sociální demokraté chystají, jejich předseda odpověděl: "To se uvidí po volbách."

Hulinský řekl, že je jako lídr pražské organizace ČSSD připraven udělat všechno pro to, aby sociální demokracie na podzim volby do zastupitelstva hlavního města vyhrála.

Kdyby se to podařilo, pak by ho zřejmě ČSSD navrhla do funkce primátora.

Jedenačtyřicetiletá Buzková byla v minulosti místopředsedkyní Poslanecké sněmovny a ČSSD.

Za vlády Miloše Zemana se funkce místopředsedkyně vzdala na protest proti dohodě ČSSD s ODS na změně volebního zákona. V únoru 2001 byla zvolena předsedkyní pražské ČSSD. Na loňském sjezdu ČSSD v Brně se ještě neúspěšně ucházela o funkci místopředsedkyně.

V čele pražských socialistů ji loni, kdy už nekandidovala, s její podporou vystřídal Hulinský. V souboji o tento post zvítězil s nynějším premiérem a tehdejším ministrem pro místní rozvoj Jiřím Paroubkem.

 

Právě se děje

Další zprávy