Bursík vytáhne do boje proti Paroubkovi a Zemanovi

Zpravodajská směna
7. 2. 2010 14:34
Bude kandidovat i proto, že dostatečně nevěří Ondřeji Liškovi
Martin Bursík blahopřeje Ondřejovi Liškovi ke zvolení předsedou Strany zelených
Martin Bursík blahopřeje Ondřejovi Liškovi ke zvolení předsedou Strany zelených | Foto: Ludvík Hradilek

Ústí nad Labem - Bývalý šéf Strany zelených Martin Bursík se postaví do čela kandidátky své partaje v Ústeckém kraji. Odhlasovala to dnes nominační konference Strany zelených v Mostě.

V minulých volbách byl jedničkou kandidátky v Praze. Tentokrát ale své místo přepustil stávajícímu šéfovi zelených Ondřeji Liškovi.

"Kandiduji v Praze, protože chci ukázat, že zelení jsou v největším volebním obvodu silní a nebojí se čelního střetu s TOP 09, Věcmi veřejnými ani ODS, která je ovšem v troskách. Cílím na stejný nebo lepší výsledek než v roce 2006, tedy k 10 procent," řekl Liška Aktuálně.cz.

Martin Bursík pak do médií rozeslal svých sedm důvodů, proč hodlá kandidovat. Mimo jiné zapochyboval o kvalitách "svého" šéfa.

"Budu kandidovat proto, že cítím, že Ondřej Liška není pro boj, který nás čeká v těchto volbách dostatečně zkušený, výrazný a pevný a že jsem opustil vedení SZ příliš brzy," napsal Bursík. Kampaň pak hodlá symbolicky vést z Horního Jiřetína, kde se stále bojuje o prolomení či zachování těžebních limitů.

Bursík se tak v přímém souboji o hlasy voličů postaví například šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi, který si v současné době v Ústí shání bydlení, aby byl svým voličům blíže. V Ústí pak bude kandidovat i do politiky se navrátivší expremiér Miloš Zeman a za ODS tradičně nastoupí Petr Gandalovič.

 

 

Právě se děje

Další zprávy