"Brekotu se ode mě nikdo nedočká." Šlechtová na sociálních sítích vyčítá Babišovi, že se jí nezastal

bn bn
25. 6. 2018 13:54
Končící ministryně obrany také napsala, že po odchodu z funkce hodlá zůstat aktivní poslankyní.
Karla Šlechtová.
Karla Šlechtová. | Foto: Jakub Plíhal

Praha - Končící ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO) nesouhlasí se svým odchodem z vlády a v posledních dnech to dává otevřeně najevo na sociálních sítích. Premiérovi Andreji Babišovi mimo jiné vyčetla, že se jí nezastal stejně jako současné kandidátky na post ministryně spravedlnosti Taťány Malé.

"Je dobře, když předseda vlády stojí za svou budoucí ministryní a zastává se jí v 'mediální kampani'. Rovný přístup ke všem ministrům stejným dílem je jistě namístě. Občas se někteří nehodící opomenou," napsala Šlechtová na Twitter.

V diskusi pod příspěvkem poté zdůraznila, že z politiky neodchází a hodlá být aktivní poslankyní. "Věřila jsem a věřím, že dokážu Česku pomoci. V rámci našeho státu, EU, NATO. Vyhození z vlády není konec," napsala.

Na poznámku jednoho z uživatelů, aby zanechala "veřejného brekotu", odpověděla: "Brekotu se ode mě nikdo nedočká. Ale vlastní názory prezentovat budu. Vy se s tím smiřte," vzkázala. Poté ještě dodala, že není "šedivý vykonavatel". 

Své zklamání z odchodu z ministerského postu projevila i na Facebooku, kde sdílela text písně Paradise od finské skupiny The Rasmus, který by se dal do češtiny přeložit takto: "Jsem mrtvá, ale žiji, hrála jsem roli, kterou mi přidělili, stále jsem vyhozena z nebes. Nejsem v ničem novém, každý den je boj, uzavřela jsem dohodu s ďáblem a jsem hluboko v potížích. Tak unavena." 

Už o víkendu Šlechtová na svém Facebooku sdílela fotografie z vojenské akce Bahna u Strašic. "Tolik slov podpory, abych zůstala dále ministryně, jsem od veřejnosti a vojáků dlouho neslyšela," okomentovala odcházející ministryně snímek s vojáky.

O víkendu na svých sociálních sítích zveřejnila svou fotografii a báseň nazvanou Zdravý rozum. "Pro mě vždy zůstane prioritou transparentnost a dodržování českých zákonů. Jsem hrdá na vojáky," dodala. 

Na otázku redakce Aktuálně.cz, jestli tedy považuje jednání Babiše za neférové či jestli z ministerstva obrany odchází nerada, odpověděla stroze. "Zítra budu dělat tiskovku."

Šlechtová se kvůli svým příspěvkům dostala do médií nejednou. Vlnu nevole vzbudila i fotografie psa, kterou Šlechtová zveřejnila na svém Instagramu. Černý pudl, kterému ministryně říká Jessík alias Rambohafík, sedí za věncem přímo na žulové desce přikrývající hrob Neznámého vojína. Snímek vznikl několik dní před ceremoniálem, kterého se na Den vítězství 8. května na Vítkově kromě Šlechtové zúčastnil i prezident Miloš Zeman.

Premiér ji ale kritizoval především kvůli článku zveřejněném v Lidových novinách, které patří do jeho svěřenského fondu. Dopustila se podle něj plýtvání, když ještě jako ministryně pro místní rozvoj využívala při letech do zahraničí VIP salonek ruzyňského letiště. Stát za nadstandardní službu zaplatil více než 300 tisíc korun. 

Šlechtová je na sociálních sítích velmi aktivní dlouhodobě. Pozornost vzbudila už před časem, když se pochlubila svým tetováním. Často se nechávala fotit na motorce či se zbraněmi. Kritické komentáře vyvolal její příspěvek na Instagramu, v němž uvedla, že čeští legionáři v první světové válce bojovali u Bachmače proti Adolfu Hitlerovi.

Šlechtová v rozhovoru pro DVTV v květnu roku 2017:

Mně strašně vadí, že ti dva pánové nejsou schopní už několik let se na sebe podívat, podat si ruku, říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy