Břeclavský politik haněl Romy. Tvrdí, že to byli bobři

Martina Macková
18. 7. 2007 13:25
Vedení města jeho výroky nezajímají

Břeclav - Ne Romy ani vydry, ale nakonec bobry myslel břeclavský zastupitel, když mluvil na veřejném jednání o problémech s mizející zelení z veřejných záhonů.

Mluvil o tom, že místní "bílí" občané města kradou z nově vysázených veřejných ploch keře, namísto aby si je koupili. "To ale neplatí pro ty černé ludry, ale pro normální bílé občany," měl podle Břeclavského deníku říct Tomáš Nepraš.

Výrok na zastupitelstvu, na který upozornil Břeclavský deník, nakonec popřel. Uvedl do médií, že neřekl slovo ludry, ale lutry, což je latinský název pro vydru říční.

Na dotaz Aktuálně.cz jak ale souvisí vydry se záhonky v Břeclavi, se ale ukázalo, že politika nakonec netrápí ani tento malý vodní dravec.

Nepraš odpověděl: "Myslel jsem samozřejmě bobry, které tady v Dyji máme. Ale jsem technik, tak jsem si spletl latinský název vydry s bobrem," dodal.

Místostarosta Břeclavi Pavel Dominik Aktuálně.cz potvrdil, že vedení města se výrokem zastupitele nijak nezabývalo a zřejmě ani nebude.

"Vyšly články v novinách a tím to zhaslo. Jeho vysvětlení mě pobavilo, ale je to jeho problém. Já osobně nic iniciovat nebudu, ani na radě města jsme o tom nemluvili," řekl Dominik.

 

Právě se děje

Další zprávy