Bitva v radě. Šaška raději udělám doma, řekl primátor

Lucie Stuchlíková Lucie Stuchlíková
22. 5. 2013 11:40
Deník Insider přináší záznam z poslední schůze pražských radních před koaliční roztržkou
Primátor Prahy Bohuslav Svoboda.
Primátor Prahy Bohuslav Svoboda. | Foto: Magistrát hl.m.

Praha - Kdo by minulý čtvrtek na vlastní uši slyšel, jak jedná koaliční rada pražského magistrátu, nemohl by být překvapen, že během příštích dní dospěly události k možná definitivní roztržce.

Politici ODS a TOP 09 opustili vzájemné rok a půl staré superlativy a proklamace o pravicovém spojenectví a místo toho se častovali výrazy jako exhibicionista, anarchie, extrémní drzost či nevychovanost.

Jak dokazuje kompletní zvukový záznam „poslední" rady, který získal deník Insider, poslední jednání pražské rady před vypovězením koaliční smlouvy zkrátka rozhodně přátelské nebylo.

"Zdá se mi to z vaší strany nejen jako exhibicionismus, ale jako extrémní drzost a nevychovanost," komentuje například radní ODS Alexandra Udženija návrh TOP 09, aby byla Pražská plynárenská převedena z gesce primátora na radního Pavla Richtera.

A primátor Svoboda, který během jednání kvůli hádkám politiků poslal raději na chodbu přísedící městské úředníky, dospěl na konci schůze ke větě: "Pokud máme dál postupovat tak, že všechny věci, o kterých nechce TOP 09 diskutovat, které jsou problémové, chce přehlasovat silou, bude to zřejmě další postup. Jen mi to říkejte předem, já budu třeba ten den chybět, abych toho šaška dělal doma, a ne tady."

Čtěte více v placeném deníku Insider:
Radní Hudeček se pokusil o "lehké znásilnění".

 

Právě se děje

Další zprávy