Bárta opět nabídl Michálkovi místo v dopravním fondu

Domácí ČTK Domácí, ČTK
14. 3. 2011 21:07
Exšéf SFŽP se k nabídce dosud nevyjádřil
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ministr dopravy Vít Bárta (VV) znovu nabídl odvolanému šéfovi Státního fondu životního prostředí (SFŽP) Liboru Michálkovi místo ve Státním fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

"Považuji za velmi špatný signál vůči společnosti to, že jestliže tady někdo upozornil na korupci..., aby stál stranou," řekl ministr.

Úředník, který byl z funkce odvolán, když upozornil na kauzu údajné korupce na SFŽP, se zatím k nové nabídce nevyjádřil, uvedla televize Prima.

Michálek působil ve fondu jako poradce. Jak již napsal deník Aktuálně.cz, jeho nadřízení mu zakázali přístup do zaměstnání a od března mu snížili plat na třetinu.

Bárta ho do SFDI lákal už v prosinci, tehdy byl ale odmítnut s tím, že Michálek je stále zaměstnancem fondu a rád by se vrátil na post ředitele SFŽP.

Kauza údajné korupce na SFŽP a zveřejnění nahrávek, na kterých poradce Martin Knetig popisuje, jak se dostat k penězům ze zakázek, stála místo tehdejšího ministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). Ten se po dohodě s premiérem rozhodl rezignovat.

Případ vyšetřuje protikorupční policie s podezřením na pokus o trestný čin pletichy při zadání veřejné zakázky a při veřejné soutěži.

 

Právě se děje

Další zprávy