Inventura slibů Andreje Babiše: Pivo nezlevnilo a z Prahy se Paříž nestala. Dálnice přibývají pomalu

Jan Wirnitzer Jan Wirnitzer
6. 6. 2018 5:30
Není výjezdu premiéra Andreje Babiše a jeho vlády do krajů, aniž by ministerský předseda neslíbil, že najde desítky milionů až miliardy na projekty, které si podle něj zaslouží dokončení. Babiš, kterého prezident ve středu podruhé jmenuje premiérem, hojně sliboval už v minulosti. Na některé závazky nedošlo, některé se protahují. Podívejte se na ně v přehledné grafice.
Foto: Facebook Andreje Babiše

Václavské náměstí jako Paříž

Andrej Babiš se 15. září 2014 zasnil, posadil na zábradlí před Národním muzeem a napsal: "Šli jsme se s Adrianou Krnáčovou projít na Václavák. Chceme, aby byl už konečně místem setkávání Pražanů i turistů. La Rambla v Barceloně nebo Champs Elysées v Paříži, to jsou naše vzory. Malé kavárničky, lavičky, obchůdky a zeleň. Ne děvky, drogy a kasina. Projít se po Václavském náměstí by měla být radost. Třeba už za čtyři roky."

Realita je po čtyřech letech, během nichž ANO vládlo Praze, střízlivější. Václavské náměstí se obdobou Champs Elysées nestalo. Primátorka za ANO Adriana Krnáčová, která kandidovala se sloganem "prostě to zařídíme", v MF Dnes přiznala, že domněnka, že primátor něco zařídí, je "naprosto lichá".

Mezitím v Praze chátrají především mosty přes Vltavu. Libeňský most chce Praha bourat, ve špatném stavu jsou i Hlávkův a Palackého most nebo most Legií. Problémům čelí i hromadná doprava s četnými uzavírkami. Podrobně jsme je popsali zde.

 

Právě se děje

Další zprávy