Babišovo ANO vyloučilo povolební spolupráci s levicí

ČTK ČTK
23. 8. 2013 13:22
Určité shody vidí ANO například s programem KDU-ČSL.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Hnutí miliardáře Andreje Babiše ANO nechce po případném úspěchu v předčasných volbách do Sněmovny spolupracovat s levicí.

Své místo v politickém spektru vidí spíše od středu napravo. Novinářům to v pátek řekla první místopředsedkyně Věra Jourová, která povede kandidátku hnutí na Vysočině.

Jourová řekla, že kvůli rozdílným programům nepřipadá v úvahu spolupráce s KSČM a zřejmě ani s ČSSD. Určité shody vidí ANO například s programem KDU-ČSL. S jakými dalšími stranami by hnutí mohlo spolupracovat, Jourová neřekla. Hnutí by se podle ní rozhodlo až podle toho, kdo se do Sněmovny dostane.

Podle bývalého novináře Martina Komárka, který sestavuje program hnutí, by ANO nemělo po volbách usilovat o účast ve vládě, pokud nebude mít možnost prosadit své programové cíle. Hnutí chce svůj program zveřejnit zřejmě příští týden. O prioritách i kandidátech bude v neděli jednat také vedení ANO.

Hnutí si nedávno nechalo zpracovat průzkum preferencí, podle kterého má šanci se do dolní komory dostat. Jiné průzkumy ale Babišovu hnutí přisuzovaly preference kolem dvou procent.

 

Právě se děje

Další zprávy