Babiš si podepsal výpověď, Agrofert bude bez šéfa

Jakub Novák
20. 1. 2014 17:00
Miliardář a předseda hnutí ANO se chce nyní naplno věnovat politice.
Šéf hnutí ANO Andrej Babiš
Šéf hnutí ANO Andrej Babiš | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Majitel holdingu Agrofert a šéf hnutí ANO Andrej Babiš končí ve vedení své firmy. "Ráno jsem si sám podepsal výpověď. Zvláštní pocit," tweetoval v pondělí Babiš.

"Končím jako generální ředitel firmy Agrofert Holding. Změny na rejstřík podáme tento týden, je k tomu potřeba množství papírů a podpisů," sdělil poté Babiš pro Aktuálně.cz.

Společnost nyní podle Babiše povedou současní místopředsedové představenstva Petr Cingr a Zbyněk Průša. Pozice generálního ředitele, respektive předsedy představenstva, zůstane zatím neobsazená.

"Co ale aktuálně řešit musím, je můj odchod z Agrofertu. V pondělí 20. ledna jsem si sám podepsal výpověď, což byl zvláštní pocit. Mé jméno musí zmizet ze všemožných rejstříků, zbavuji se podpisových práv, členství v představenstvech a dozorčích radách. Chci zůstat jen v dozorčí radě Nadace Agrofert, která přispívá na charitativní projekty, což mi snad už nikdo jako střet zájmů vyčítat nebude," napsal k tomu Babiš na svém blogu.

Jak zmiňuje na svém blogu, chce se budoucí šéf státní kasy tímto krokem bránit obviněním ze střetu zájmů, zejména ze strany opozice - mnohokrát se na toto téma nechal slyšet například první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Otázkou je, nakolik bude v tomto ohledu úspěšný vzhledem k tomu, že zůstává majitelem této firmy.

 

Právě se děje

Další zprávy