Babiš je lhář a agent StB, útočí z letáků Hrdlička

Domácí Domácí
18. 10. 2013 14:25
Na letáku figuruje jméno politika Tomáše Hrdličky, hnutí ANO se tím nehodlá zabývat
Karikatura Andreje Babiše na letáku
Karikatura Andreje Babiše na letáku | Foto: Repro Novinky.cz

Praha - Pražský politik Tomáš Hrdlička (dříve ODS) se podle serveru Novinky.cz rozhodl investovat nemalou částku do negativní kampaně proti hnutí ANO a jeho předsedovi Andreji Babišovi.

Hrdličkovo jméno přímo stojí na letáku s karikaturou Babiše, který nese název „Opravdový příběh Andreje Babiše alias agenta StB Bureše".

Hrdlička se na letáku vyjadřuje k tomu, co o něm samotném v médiích prohlásil předseda ANO a cituje z dva roky starého článku, který proti Babišovi napsal jeho nynější liberecký lídr Martin Komárek.

„ANO, Babiš prchl do Česka po té, co zbankrotoval na Slovensku a navíc se tam ošklivě zapletl s organizovaným zločinem," obviňuje Babiše na druhé straně letáku Hrdlička.

Dále tvrdí, že Babiš je agentem levice, který má za úkol rozbít pravici. „Nevolte agenta StB, bankrotáře a lháře!" vybízí letákem Hrdlička.

Aktuálně.cz se snažilo Tomáše Hrdličku přímo kontaktovat, ale do vydání článku na SMS zprávy ani telefonáty nereagoval.

Hnutí ANO nehodlá proti kampani podnikat žádné kroky. Informace o tom, že leták už je ve schránkách, dostalo podle tiskové mluvčí Radky Burketové od sympatizantů strany.

ANO: Bojí se nás

„My žádnou takovou kampaň vést nebudeme a nehodláme se vymezovat podobným způsobem. Nás jenom překvapuje, že se nás někdo tolik bojí a že mu stojíme za tolik peněz," řekla Aktuálně.cz Burketová.

Podle ní musela kampaň stát Hrdličku minimálně 3 miliony korun.

Krom letáků funguje také webová stránka s doménou www.agentbures.com. Pod tou sice nikdo podepsán není, ale Hrdličkův leták na ni přímo odkazuje.

Stránka obsahuje fotky Andreje Babiše, jehož označuje krycím jménem Bureš, a rozsáhle referuje o Babišově údajné spolupráci s StB.

„Zdá se nám, že celá Česká republika má teď jediný program, a ten se jmenuje Andrej Babiš: jak ho zničit. My se tím ale nenecháme otrávit, soustředíme se na voliče. Jak říká pan Babiš - kopejte do mě a mě to nabíjí. Evidentně jsme pro ostatní strany velké nebezpečí," řekla Burketová.

Proti Babišovi se vymezuje i herec Pavelka

Podle jejích slov ANO požaduje stažení billboardů, kde je lídr ANO Babiš vyobrazen se Zdeňkem Bakalou. Plakáty Hrdličky se ale nebude již více zabývat.

Proti Babišovi se v uplynulých dnech objevilo i video herce Ondřeje Pavelky, kde herec nařkl Babiše, že se nedostavil k soudu v Bratislavě, kde mělo zaznít, zda skutečně spolupracoval s StB, nebo ne.

Babiš později reagoval, že jeho přítomnost u soudu nebyla vyžadována a že byl zaneprázdněn kampaní. K bratislavskému soudu podal žalobu, kde se snaží své jméno očistit.

Babiš tvrdí, že o svazku, který na něj StB vedla, nevěděl.

 

Právě se děje

Další zprávy