Babák před soudem lhal, mám důkaz, tvrdí Škárka

Jakub Novák
7. 3. 2012 22:22
Třetí den soudu s Bártou: Údajná Škárkova nahrávka i Johnovy výroky, které rozesmály soudce
Co má Škárka v záloze? Uvidíme ve čtvrtek
Co má Škárka v záloze? Uvidíme ve čtvrtek | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Středeční díl soudní "reality show", jak proces s Vítem Bártou nazval prezident Václav Klaus, bude mít možná širší dopad, než se předpokládalo.

Jaroslav Škárka, obviněný z přijetí úplatku, totiž oznámil, že disponuje nahrávkou prokazující, že Michal Babák (VV) během své výpovědi lhal.

Babák u soudu tvrdil, že se před předáváním peněz (podle Bárty půjčky, podle Škárky úplatku) v Bártově bytě se Škárkou potkali.

"Když jsem se ptal pana Bárty, co tu dělá, řekl mi, že si Škárka opět přišel půjčit," prohlásil před soudem Babák.

To ale Škárka odmítá. "Mám videozáznam z Bártova bytu, před a po schůzce s ním. Ten záznam ukazuje, že tam pan Babák nebyl," řekl Škárka pro Aktuálně.cz.

Soudce Jan Šott proto vyzval Jaroslava Škárku, aby ve čtvrtek záznam dodal - v původní podobě. Ten jej totiž podle svých slov předal nejmenovaným lidem, kteří jej měli za úkol technicky vyčistit.

Fabulace i groteska

Podle Babáka se Škárka spolu s Kristýnou Kočí pouze snaží vyrobit materiál poškozující Věci veřejné.

"Pan Škárka fabuluje, ale to je v okamžiku, kdy se z procesu stala reality show, vlastně jedno," okomentoval to Babák pro Aktuálně.cz.

Nekorunovaným "králem" mezi svědky se ale ve středu stal předseda strany Radek John, který několika svými výroky pobavil nejen přítomné v sále, ale smíchu se nakonec neubránil ani soudce Jan Šott.

Jedním z takových okamžiků byla například Johnova odpověď na jednu ze Škárkových otázek. John řekl, že neví, kdo vlastně začal používat termíny koncepční nebo "WC porada".

"Podle názvu bych ale čekal, že jste to byl vy," řekl Škárkovi.

Protiútok na sebe nenechal dlouho čekat. Poté, co se John během své výpovědi dostal až k bitvě na Moravském poli nebo psychoterapiím pro bouřící se poslance, byl Škárkou tázán, zda svou inspiraci náhodou nečerpal v pražských restauracích.

Podle slov soudce Jana Šotta je možné výsledek tohoto ostře sledovaného procesu očekávat na přelomu března a dubna.

 

Právě se děje

Další zprávy