ANO má svou mládežnickou organizaci, pomůže třeba s volbami

ČTK ČTK
1. 5. 2015 15:02
Šéf hnutí Andrej Babiš organizaci oficiálně založil v pátek dopoledne na parníku při plavbě na prvomájovou akci ANO.
Foto: Vojtěch Marek

Praha - Hnutí ANO v pátek založilo frakci Mladé ANO. Sdružuje členy hnutí do 35 let, v současné chvíli jich má 120. Předseda ANO, majitel Agrofertu a ministr financí Andrej Babiš řekl, že by mladí měli hnutí pomoct například s přípravou programu do krajských voleb. Očekává od nich nové podněty.

"U nás je plno mladých lidí, kteří se chtějí zapojit do veřejného života," zdůvodnil vznik frakce Babiš. Mladé ANO bylo oficiálně založeno na lodi Šumava cestou z Podskalí do Troje, kde se konala prvomájová akce ANO.

Cestou na lodi s mladými členy prý Babiš diskutoval mimo jiné i o budoucnosti hnutí. "Chtějí nám pomoci v krajích, to znamená, že nám pomůžou připravit program do krajských voleb," řekl. Zároveň prý mladí vedení dávají zpětnou vazbu fungování celého hnutí. "My také potřebujeme mít informace od mladých, kteří říkají pravdu," řekl Babiš. O čem se s nimi konkrétně bavil, ale nechtěl prozradit. Stejně tak neřekl, co poradil on jim. "To je moje know-how," uvedl.

Předsedkyní frakce se stala Kateřina Reiblová, která pochází z Prahy. Do ANO vstoupila prý zejména proto, že je to podle ní nová strana, která není zatížena minulostí. Babiš je jí sympatický. "Budu se maximálně snažit o to, aby se organizace vybudovala, jsme ale teprve na začátku. Chci ale, aby z toho byl spolek ambiciózních lidí, kterým není jedno, v čem žijeme," řekla ČTK Reiblová.

Vznik organizace přivítala i primátorka Prahy Adriana Krnáčová. "Jsem ráda, že je tolik mladých lidí, kteří jsou ochotni jít do politiky bez ohledu na to, jaká ta politika ve skutečnosti je," řekla Krnáčová. Rovněž uvedla, že bude připravovat stáže pro mladé lidi na magistrátu. "Není nic lepšího, než mít vedle sebe mladého, nezatíženého člověka," řekla

Hnutí ANO, která má zhruba 2750 členů, dnes uspořádalo prvomájovou akci u Vltavy pod mostem z Troje na Císařskou louku. Na akci byl skákací hrad pro děti, překážkové dráhy nebo stánky s výrobky firem patřících Babišovi. Někteří členové strany, například starostka Prahy 10 Radmila Kleslová, pak s dětmi soutěžili. ANO předvádělo i registrační pokladnu, které Babiš prosazuje.

 

Právě se děje

Další zprávy