Alternativa vyšle do senátních voleb Konvičku nebo Hrehu, shání peníze na kampaň

ČTK ČTK
13. 7. 2016 17:15
Nově vzniklá politická strana Alternativa pro Českou republiku 2017 pošle do senátních voleb. Martina Konvičku nebo bývalého ředitele Slovenské televize Radima Hrehu. Za stranu bude také kandidovat její předseda Petr Hampl, místopředseda Petr Štěpánek a šéfka politického hnutí Naštvané matky Eva Hrindová.
Martin Konvička
Martin Konvička | Foto: ČTK

Praha - Alternativa pro Českou republiku 2017, která vznikla po rozpadu Bloku proti islámu, vyšle do podzimních senátních voleb bývalého předsedu Bloku proti islámu Martina Konvičku nebo bývalého ředitele Slovenské televize Radima Hrehu. Za stranu bude také kandidovat její předseda Petr Hampl, místopředseda Petr Štěpánek a šéfka politického hnutí Naštvané matky Eva Hrindová. Zástupci strany to řekli na tiskové konferenci.

"Věřím, že jsme poskládali nový tým, který se skládá z osobností, z lidí, kteří jsou nějak známí, z lidí, kteří mají za sebou něco takového, že je možné na ně spoléhat," řekl Hampl. On sám bude kandidovat v berounském senátním obvodu.

V Táboře se o přízeň lidí bude pod vedením Alternativy pro ČR ucházet i Konvička, entomolog a radikální bojovník proti islámu, který si za svá extremistická prohlášení o mletí muslimů do masokostní moučky vysloužil obvinění za podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství. Hrozí mu až tříleté vězení. ČTK dnes řekl, že se neobává, že by mu toto obvinění mělo v kampani ublížit. "Opravdu se upřímně domnívám, že může naší věci jen pomoci a že to byl vlastní gól ze strany těch, kteří to policejně-trestní řízení vedou," řekl.

V Českém Krumlově se za Alternativu pokusí uspět Hreha. Místopředseda strany Štěpánek bude kandidovat na Pardubicku a na Olomoucku strana podpoří Hrindovou, zakladatelku hnutí Naštvaných matek.

Podle Hampla budou jednotliví kandidáti vést svou kampaň nezávisle. Přiznal, že strana zatím nemá k dispozici potřebné peníze. Věří ale, že se je podaří včas od příznivců sehnat. Strana předpokládá, že přes volbami podpoří další kandidáty z jiných uskupení v místech, kde sama své lidi do voleb nevyšle.

 

Právě se děje

Další zprávy