Foto: Určíte hořkost, říz, plnost? Pití piva je věda. Výzkumníci vydali titul, jak poznat dobrý mok

Foto: Určíte hořkost, říz, plnost? Pití piva je věda. Výzkumníci vydali titul, jak poznat dobrý mok
Jedna z nejstarších vědeckých institucí ve střední Evropě sídlí v centru Prahy. Dnes je to akciová společnost s minoritní účastí státu. Akcionáři jsou pivovary, sladovny a jiné instituce zabývající se pivem.
Sepětí vědy s praxí je tu dokonalé. Součástí Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského a.s. je i pivnice.
Ve vědecké části právě probíhá malá slavnost.
Křtí tu plod dlouhodobé práce kolektivu autorů z místních laboratoří. Kniha nese lapidární titul: Senzorická analýza piva
Foto: Ludvík Hradilek
Ludvík Hradilek Ludvík Hradilek
20. 4. 2017 18:01
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský byl založen už v roce 1887. Je to jeden z nejstarších vědeckých ústavů ve střední Evropě. Jeho pracovníci nyní předložili veřejnosti výsledek své dlouhodobé práce. Pokřtili knihu Senzorická analýza piva. Výzkumníci uznávají, že přes stále přesnější analytické metody zůstávají lidské smysly při posuzování kvality nenahraditelné.
 

Právě se děje

Další zprávy