Zemřel americký hudebník Dennis Thomas. Spoluzaložil funkovou kapelu Kool & The Gang

ČTK ČTK
8. 8. 2021 13:42
Ve věku 70 let v sobotu zemřel jeden ze zakladatelů americké funkové kapely Kool & The Gang Dennis Thomas. Skupina to oznámila na Twitteru. Thomas, známý podle svých iniciál i jako Dee Tee, podle sdělení zemřel pokojně ve spánku v New Jersey.
Foto: ČTK

Největší slávu kapela zažila v 70. a 80. letech. Thomas v ní hrál na saxofon, flétnu a bicí, ale byl považován i za mistra choreografie. Kool & The Gang se proslavili hity jako Celebration, Cherish, Ladies Night, Fresh nebo Get Down On It.

Skupina se představila i českým fanouškům, naposledy před dvěma lety vystoupila v pražském Foru Karlín. Kool & The Gang pocházejí z Jersey City v americkém státě New Jersey.

Za svou kariéru prodali více než 70 milionů nosičů, za něž získali více než 30 zlatých a platinových alb. Jejich hudba se objevila i v několika slavných filmech jako Horečka sobotní noci, s Johnem Travoltou v hlavní roli, nebo ve snímku Pulp Fiction.

V kapele se za více než 40 let její existence událo několik personálních změn. Zpěvák James Taylor, který se skupinou zažil její nejlepší léta, pokračuje v sólové dráze. Před lety zahynul kytarista Charles Smith.

 

Právě se děje

Další zprávy