VIDEO Vejška není komerční sr... s Mádlem, tvrdí Vorel

Kultura Kultura
5. 11. 2013 14:41
Po Gymplu dokončil Tomáš Vorel Vejšku. Podívejte se na první trailer.
Foto: Aktuálně.cz

Video - Režisér Tomáš Vorel dokončil pokračování filmu Gympl. Hrdinové Vejšky Kocourek (Tomáš Vorel jr.) a Kolman (Jiří Mádl) poněkud dospěli a podle tvůrců je film realističtější, i když jak napovídá už první trailer, zůstala i typická Vorlova "humorná" stylizace a zkratka.

Foto: Aktuálně.cz

Natáčelo se především na dvou pražských vysokých školách, na Kampě v parku, v pražském metru i na periferiích. Když filmaři v květnu dotočili v klubu Lávka u Karlova mostu, přišly dva dny nato povodně a polovina filmových lokací se ocitla pod vodou. A to včetně klubu, v němž si na koncertu zahrálo na tři sta fanoušků Vladimira 518 a Mika Trafika.

Produkce filmu tvrdí, že nejhlouběji do rozpočtu musela sáhnout při scénách s Ivanou Chýlkovou. „V jednom záběru zdemoluje Krausovu limuzínu Lancia za dva milióny korun. Dokázala to elegantně a napoprvé, druhé auto už ostatně nebylo k dispozici," říká Tomáš Vorel.

Ivana Chýlková a Jan Kraus hrají ve Vejšce opět manžele Kolmanovi, rodiče jednoho ze dvou hlavních hrdinů.  I v roli Kocourkovy matky se znovu objeví Zuzana Bydžovská, která právě za tuto roli ve filmu Gympl získala Českého lva.

Foto: Aktuálně.cz

„Jako profesora ekonomie jsem si přál Václava Klause a profesora UMPRUM Milana Knížáka, ale ti to hrát nechtěli. Profesora na VŠE tak hraje David Vávra a profesora na katedře grafiky hraje Jakub Kohák," říká Vorel. Na hlavní dívčí roli Julii proběhl velký casting a roli nakonec získala herečka Eva Josefíková.

Autory hudby jsou již zmínění Mike Trafik a Vladimir 518. „Vladimíra jsem nedokázal oslovit, protože mě už jednou odmítl při filmu Gympl, že prý v takové komerční sračce, kde hraje Mádl, účinkovat nebude. Pasta, se kterým jsme psali scénář, zorganizoval s Vladimírem schůzku a na ní jsme ho přesvědčili, že Vejška, přestože v ní bude hrát Mádl, komerční sračka nebude," prozrazuje Vorel.

Foto: Aktuálně.cz

Ve Vejšce tak zazní tři skladby od Vladimira 518. Děti prázdnoty a Planeta Praha už existovaly, skladbu Zdrhej zkomponoval Vladimir 518 přímo pro film. Mike Trafik pro film částečně složil hudbu novou a částečně pracoval s hudbou ze své poslední desky.

K natočení Vejšky prý Vorla přiměl tlak fanoušků Gymplu, který viděly statisíce diváků.

OFFICIAL trailer
OFFICIAL trailer | Video: youtube.com

„Byla to výzva, udělat ten film ještě lepší než předchozí," dodává Tomáš Vorel.

Vejška vstoupí do českých kin 23. ledna příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy