VIDEO Pixies jsou v klipu k Andro Queen jako divá zvěř

Kultura Kultura
7. 10. 2013 22:17
Podívejte se před pražským koncertem na nový klip kapely Pixies.
Foto: Aktuálně.cz

Video - Kapela Pixies tento týden přijíždí do Prahy. Ještě před dvěma koncerty v Lucerně může fanoušky zajímat nový klip k songu Andro Queen.

Píseň, která je součástí EP-1, první nahrávky Pixies po dvaadvaceti letech, natočil režisér Ondi Timoner. Kapelu představuje kapelu jako zvěř. V textu Black Francis zpívá o oběti těla, kapela ovšem v klipu obětuje své tváře a zakrývá je zvířecími maskami.

Desku se strohým titulem EP-1 nahrála obrozená bostonská parta (bez baskytaristky Kim Deal) v Rockfield Studios ve Walesu a produkoval je Gil Norton, který je už podepsaný pod deskami Dolittle (1989), Bossanova (1990) a Trompe Le Monde (1991).

PIXIES - ANDRO QUEEN
PIXIES - ANDRO QUEEN

Pražské koncerty kultovní kapely Pixies se odehrají v Lucerně 10. a 11. října. Původně měla zahrát jen jednou, ale první koncert byl během pár dnů beznadějně vyprodaný, proto se o den později dostaně i na další fanoušky.

Noví Pixies vystupují v sestavě Black Francis (kytara, zpěv), Kim Shattuck (baskytara, zpěv), Joey Santiago (kytara, zpěv) a David Lovering (bicí) jsou stále v dobré koncertní formě, o čemž se můžete přesvědčit na videu z nedávného vystoupení v populární americké show Late Night wit Jimmy Fallon.

 

Právě se děje

Další zprávy