VIDEO Nymfomanka se svlékla. Youtube její nahota vadí

Kultura Kultura
2. 11. 2013 11:33
Pátá ukázka z Nymfomanky dostala na Youtube zákaz kvůli sexu a nahotě.
Foto: nymphomaniacthemovie.com

Video - Režisér Lars von Trier v kampani filmu Nymfomanka vsadil na provokaci a s blížící se premiérou pomalu přitápí. Po dvanácti plakátech s hvězdami filmu předstírajícími orgasmus, jež podle očekávání vzbudily diskusi o hranici umění a samoúčelnosti, přichází padesátivteřinový teaser na pátou kapitolu pojmenovanou The Little Organ School.

Předchozí čtyři videa byla velmi střídmá, na film s pověstí Nymfomanky vyloženě decentní. Možná si Lars připravoval půdu pro pátý úder, který sice není extrémně explicitní v rámci evropského artu, třeba provozovatelům Youtube ale stihl zvednout tlak celkem bezpečně.

Nymphomaniac appetizer - Chapter 5: The Little Organ School
Nymphomaniac appetizer - Chapter 5: The Little Organ School

Obrazovka rozdělená na tři sloupce obsahuje mimo jiné záběry sexu a nahoty pro Youtube očividně nepřijatelné. Teaser začal ze serveru hned po uvedení mizet. Lze namítnout, že byste na obrovském úložišti videí našli mnohem drsnější scény, ovšem o těch se tolik nemluví, takže nedělají problémy.

Von Trier už je zase v pozici persona non grata, zase se o něm mluví o trochu víc. Mnozí ho za to nemají v lásce, jiní podotýkají, že záměrně hrocená konfrontace se světem je součástí jeho velké hry. Kdo má pravdu?

Nymfomanka dorazí do našich kin 26. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy