VIDEO Maskovaný kuchař Kittchen servíruje apokalypsu

Kultura Kultura
2. 11. 2013 15:32
Podívejte se na animovaný klip k písni Exit od Kittchena.

Video - Maskovaný písničkář Kittchen své desky dává ke stažení zadarmo z webu. Jeho identita není žádná záhada, ale proč s ním nehrát vcelku milou hru. Zvláště, když vydává takové videoklipy, jakým je ten k písni Exit. Je animovaný, krásný a jeho autorkou je Linda Arbanová.

„Linda Arbanová je výjimečná. Jednoho dne měla vidění o videoklipu na píseň Exit. Což není až tak výjimečný. Vzácný je, že ho dokázala převést do pracný a zdlouhavý animace. Která po těch desítkách hodin práce působí pořád lehce a křehce," řekl Kittchen serveru Muzikus.cz.

Kittchen na sebe upozornil apokalyptickým lo-fi popem na debutu nazvaném Menu, za nějž si vysloužil třeba nominaci na objev roku v cenách Vinyla. O dva roky později vystřídal domácí zvukové kutilství čitelnější zvuk, ale i svém druhém studiovém albu Radio zůstává Kittchen na české scéně naprostým originálem.

Čtěte takéKuchař zvuků Kittchen: Lidi dělí od chaosu devět jídel

Jeho muzika je trochu komiks, možná i folk se špetkou industriálních kuchyňských zvuků, zahuštěný poněkud postapokalyptickým bešamelem. V textech zůstává ve světě po konci světa, který ale na desce Radio nenápadně splývá s tím naším, a Kittchen jako písňový autor je stále sebevědomější a odvážnější.

 

Právě se děje

Další zprávy