VIDEO Jason Reitman láká na Prodloužený víkend

Kultura Kultura
1. 11. 2013 10:40
Podívejte se na první ukázky ze snímku s oscarovými ambicemi.
Kate Winslet a Josh Brolin (Labour Day).
Kate Winslet a Josh Brolin (Labour Day). | Foto: Aktuálně.cz

Video - Nepochybně dalším oscarovým kandidátem do již rozjeté sezony spekulací bude novinka Jasona Reitmana Prodloužený víkend (Labour Day). Film vstoupí v omezené distribuci do amerických kin o Vánocích, naplno pak na konci ledna.

Jason Reitman zatím nenatočil slabý film, je autorem hitů nominovaných na Oscary i Zlaté glóby - Juno, Děkujeme, že kouříte a Lítám v tom.

Oscarovým ambicím nahrává i angažmá dvou hollywoodských hvězd z nejzářivějších - Kate Winslet a Joshe Brolina.

Příběh, který je tentokrát hodně odlišný od všeho, co Reitman zatím natočil, nevybízí příliš k úsměvům. Je adaptací novely Joyce Maynard, která vyšla v češtině pod titulem Sváteční víkend v před třemi roky.

Labor Day Online Trailer
Labor Day Online Trailer

Příběh knihy je vlastně hodně komorní a vypráví o lásce a dospívání. Na americkém maloměstě spolu žijí nepříliš zábavný život třináctiletý Henry (Gattlin Griffith) a jeho matka Adele (Kate Winslet), která se po rozvodu uzavřela před okolním světem. To se samozřejmě projevuje i v životě Henryho, který nejraději čte a sní o spolužačkách.

Události naberou spád, když Henry potká v supermarketu zraněného muže, z něhož jde strach (Josh Brolin). Ukáže se, že Frank je trestanec na útěku a Adele s Henrym se stanou jeho rukojmími ve vlastním domě. Ovšem zajetí je to hodně podivné...

Česká premiéra je naplánovaná na 13. února 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy