VIDEO Boris Carloff v novém klipu opět experimentuje

Kultura Kultura
3. 11. 2013 11:24
Po ceněném klipu Falling natočil video k písni I've got one soul opět Martin Živocký.
Foto: Boris Carloff

Video - Po Andělem oceněném klipu k písni Faling z desky The Escapist, si tentokrát hudebník a producent Boris Carloff s režisérem Martinem Živockým pohráli s obrazovou složkou křehké balady  I've got one soul.

„Je to skladba o samotě mezi přetvářkami, o škraboškách, které si lidé nasazují a zakrývají, co se v nich ve skutečnosti skrývá," říká Boris  Carloff.

Jako u Falling, i tentokrát byla produkce poměrně velkolepá. Točilo se na podobnou kameru, s jakou pracoval štáb poslední bondovky Skyfall. A „hollywoodská" byla prý i postprodukce, během níž tvůrci využívali netradiční a složité technologie 3D scanu hlavy, počítačového modelu a trackovacích bodů.

Práce na klipu trvala pět měsíců. Ve štábu pracovali také režiséři Matěj Chlupáček (Bez doteku) či Mike Samir, kameru měl na starost Martin Žiaran, který je známý třeba jako hlavní kameraman Kriminálky Anděl. Na klipu se se v závěrečné fázi, kromě Martina Živockého, podílela také druhá polovina osvědčeného dua ObraskiBros Honza Živocký (právě spolu obdrželi cenu Anděl 2012 za nejlepší videoklip k Falling).

Foto: Aktuálně.cz

„Práce na klipu k písni I´ve got one soul pro nás byla opět výzvou a technologickým experimentem. Přestože je videoklip svým pojetím mnohem minimalističtější než video k písni Falling, postprodukční proces byl o dost náročnější. Využitím technologie 3D scanu a motion trackingu jsme se snažili dosáhnout co nejpřesvědčivějšího spojení živého herce s digitálními prvky," popisuje režisér Martin Živocký.

Hlavní role samozřejmě připadla Borisi Carloffovi. „I přestože jsme živého herce Borise Carloffa točili jen před zeleným pozadím, zaujal nás jeho smysl pro detail a přístup, s jakým se na jednotlivé záběry nahlíželo," říká jeden z režisérů Matěj Chlupáček.

Carloff ostatně začíná i hereckou kariéru v novém filmu Mike Samira Hany, který půjde do kin na jaře roku 2014.

Boris Carloff - I Have Got One Soul
Boris Carloff - I Have Got One Soul

Boris Carloff na sebe poprvé upozornil s projektem Palm Beat na anglickém labelu Tracktion. Následně vydal eponymní EP na labelu Red Salamanda (vyšlo i v Japonsku). Jeho předposledním počinem bylo album projektu kNot Photogenic. V poslední době spolupracoval i se Stevem Albinim. Kromě toho produkoval nahrávky nebo pracoval s interprety jako jsou Kryštof, Skyline, Sunshine, David Koller či Wohnout. Za svůj debut The Escapist získal cenu hudební kritiky Apollo 2012 a pět nominací na Anděla od Akademie populární hudby. Nakonec si z ceremoniálu odnesl dvě sošky.

Nejbližší koncert Borise Carloffa je naplánován na 21. listopadu. V Paláci Akropolis vystoupí společně s francouzským umělcem Cascadeur.

 

Právě se děje

Další zprávy