Jackass vzdorují Gravitaci, Scottův nový film propadl

Kultura Kultura
28. 10. 2013 11:01
Konzultant Ridleyho Scotta aspiruje na "propadák" podzimu.
Jackass Presents: Bad Grandpa
Jackass Presents: Bad Grandpa | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Jak v tuto roční dobu bývá zvykem, americká kina utržila o víkendu okolo jednoho sta milionů dolarů. Jak zvykem posledních týdnů není, největší podíl na této sumě už nemá Gravitace.

Chválený a úspěšný snímek Alfonsa Cuaróna skončil měsíc po své premiéře v žebříčku komerčních hitů v amerických kinech druhý s 20 miliony dolarů na kontě, celosvětové se tržby už vyšplhaly na 360 milionů. Jistě nemá smysl dlouze opakovat, že jde o skvělý výsledek a úspěch týmu mexického filmaře.

První místo však s jasným přehledem obsadila nová vylomenina od známého týmu MTV potížistů Jackass Presents: Bad Grandpa. Spin-off ke kultovní sérii si připsal vynikajících 32 milionů dolarů, což je pro film za „směšných" 15 milionů dolarů výsledek přímo luxusní.

Třetí místo a 11 milionů získal Kapitán Phillips s Tomem Hanksem, ze snímku se tak stává nenápadná oscarová trvalka. Produkce za 50 milionů už utržila rovnou stovku, a to se ještě ani nepromítá všude ve světě.

Na čtvrtém místě otevřela novinka Ridleyho Scotta Konzultant s pouhými 8 miliony. Hvězdně obsazený thriller s Bradem Pittem, Michaelem Fassbenderem, Robertem Downey jr. a dalšími sbírá podprůměrné recenze a tristní tržby nenaznačují pro slavného režiséra lehké promluvy s producenty. Málokdo čekal otvírák v řádu několika desítek milionů, jednociferná suma je však jednou z největších proher podzimu.

 

Právě se děje

Další zprávy