Skupina Kabát zopakuje Po čertech velkej koncert

ČTK ČTK
3. 11. 2013 11:30
Příští rok chce kapela zopakovat monstrózní koncert na pražském Vypichu.
Na minulý velký koncert skupiny Kabát dorazilo 60 tisíc lidí.
Na minulý velký koncert skupiny Kabát dorazilo 60 tisíc lidí. | Foto: Tomáš Adamec

Praha - Rocková skupina Kabát si 13. září příštího roku zopakuje "Po čertech velkej koncert" v Praze na Vypichu, kam před čtyřmi lety dorazilo 60 tisíc lidí. Kapela to uvedla na svých internetových stránkách.

Monstrózní koncert na Vypichu se konal 12. září 2009 a byl největší tuzemskou akcí svého druhu. Kabáti návštěvností překonali i koncerty Madonny či Depeche Mode. "Popřeme světový mýtus, že musí přijet světové jméno, aby se sešlo tolik lidí na jednom místě," uvedl již před koncertem manažer kapely Radek Havlíček. Ceny vstupenek se tehdy pohybovaly od 390 do 790 korun.

Na konci roku 2010 nejoblíbenější tuzemská skupina převzala platinové album za prodej 50 tisíc kusů živé nahrávky Po čertech velkej koncert natočené na Vypichu.

Skupina Kabát letos v květnu při koncertu v pražské O2 areně, který se konal v rámci turné s big bandem pod vedením Martina Kumžáka, převzala multiplatinovou desku za prodej svého posledního studiového alba Banditi di Praga.

Letos 14. září Kabát vystoupil na letišti v Mladé Boleslavi na prvním ročníku rockového festivalu RockAir. Tam bylo oznámeno, že to bylo na delší dobu jejich poslední vystoupení.

Kabát již přes dvě desetiletí hraje v sestavě Josef Vojtek (zpěv), Ota Váňa (kytara), Radek Hurčík (bicí), Milan Špalek (baskytara a texty) a Tomáš Krulich (kytara). První album Má ji motorovou kapela Kabát vydala v roce 1991.

Za deset let již kralovala žebříčkům prodejnosti, když si kompilaci Suma sumárum koupilo přes 130 tisíc příznivců jejich melodických skladeb většinou s vtipnými texty Milana Špalka. Zpěvák Josef Vojtek se pak stal celebritou.

 

Právě se děje

Další zprávy