VIDEO Nymfomanka umí přitvrdit. Svléká se a řve

Kultura Kultura
23. 11. 2013 10:25
Trailer na Nymfomanku hází za hlavu relativní střídmost dosavadní propagace.
Foto: nymphomaniacthemovie.com

Video - Lars von Trier to dokázal! Jeden by řekl, že filmový svět už je na jeho styl sebeprezentace připravený, takže slavný dánský režisér bude muset u Nymfomanky na další upoutání pozornosti vynaložit větší množství energie, ale opak je pravdou.

Pět padesátivteřinových výjevů a set ve skutečnosti velmi jednoduchých fotografií stačily k tomu, aby byl Lars zase všude. Když nyní přichází první plnohodnotná upoutávka, o existenci Nymfomanky ví i osmdesátiletá babička Růžičková, která jezdívá do vedlejšího města na nákup a ve vlaku na ní den co den kouká z plakátu ta necudně se tvářící slečna.

Upoutávka už si nehraje s pomalou gradací jako dosavadní propagace, naopak nasazuje rychlé tempo, kdy si každá hvězda stihne vypjatě zakřičet a svléknout se. Sled výjevů sexu na konci upoutávky jistě zapříčiní další problémy na Youtube, ačkoliv "kauza" s minulým teaserem nakonec skončila ve von Trierův prospěch.

Nymphomaniac Trailer
Nymphomaniac Trailer

Bylo by ale krátkozraké obviňovat von Triera ze samoúčelnosti a prázdné snahy šokovat, protože ze zkušeností víme, že tato hra s upoutáním pozornosti začíná a končí u reklamní kampaně, Larsovy filmy samy už mají co říct. Doufejme, že tentokrát to nebude jiné.

Ambiciózní dvoudílný pětihodinový příběh rozdělený do osmi stylisticky odlišených kapitol naznačuje, na své ambice nezapomíná.

Pokud mu plán vyjde, za pravdu mu budeme moct dát 26. prosince v českých kinech.

 

Právě se děje

Další zprávy