Potter se vrací. Rowlingová napíše Fantastická zvířata

Kultura Kultura
12. 9. 2013 16:35
Warner Bros plánují první film podle scénáře J. K. Rowlingové
Vrátí se i Daniel Radcliffe?
Vrátí se i Daniel Radcliffe? | Foto: Profimédia

Praha - Od konce ságy o čarodějnickém učni Harry Potterovi se množí spekulace, jakým způsobem filmové impérium Warner Bros. naváže na spolupráci s J. K. Rowlingovou. Dnes konečně je záhada rozluštěna.

Pokračováním Harryho Pottera se stane fiktivní učebnice Fantastická zvířata a kde je najít (Fantastic Beasts and Where to Find Them), která je zmiňovaná v sáze o Harry Potterovi. Jejím fiktivním autorem je Mlok Scamander. Co museli hrdinové knihy povinně pročítat kvůli školním povinnostem, se však pro fanoušky stalo oblíbeným doplňkem k sérii.

Foto: Reuters

Kniha vyšla v originále v roce 2001, o rok později v Albatrosu i v češtině.

A právě tato kniha by měla být podkladem pro scénář, který Rowlingová napíše k prvnímu filmu nové série. "Ačkoliv se Fantastická zvířata odehrávají v komunitě čarodějů a čarodějek, nejde o sequel ani prequel Harryho Pottera, ale rozšíření kouzelnického světa," upřesňuje Rowlingová.

Otázkou zůstává, jaký příběh se má okolo adaptace fiktivní učebnice odehrát. Nejspíš budeme sledovat světoběžníka Mloka Scamandera na jeho dobrodružných cestách začátkem 20. století, během nichž učebnici píše a se všemi tvory se osobně setkává. Není tedy divu, že první díl se má odehrávat sedmdesát let před narozením Harryho a osmdesát před Kamenem mudrců, jeho prvním dobrodružství.

Foto: Aktuálně.cz

Tato dobrodružství jsou finančně nejúspěšnější filmovou sérií všech dob. A protože nápad na pokračování přišel právě od Rowlingové, vládne zřejmě u Warner Bros. naprostá spokojenost.

"Fantastická zvířata a kde je najít bude originální příběh a scénář jako svůj scenáristický debut napíše J. K. Rowlingová. Už jsme naplánovali první film nové série. Bude se odehrávat v kouzelnickém světě s magickými bytostmi, z nichž některé budou povědomé oddaným fanouškům Harryho Pottera," sdělil Kevin Tsujihara, generální ředitel Warner Bros Entertainment.

Kromě filmu jsou v plánu i doprovodné počítačové hry a internetová kampaň se má aktivním zapojením fanoušků podobat například zvyklostem nastaveným J. J. Abramsem (Ztraceni, Star Trek) pro jeho filmové a televizní projekty.

 

Právě se děje

Další zprávy