Nejlepší seriály roku? Emmy vyhráli Táta a Rodinka

ČTK Kultura ČTK, Kultura
23. 9. 2013 8:45
Emmy získaly seriály Perníkový táta i Taková moderní rodinka
Producent Steve Levitan s cenou Emmy pro nejlepší komediální seriál Taková moderní rodinka (Modern Family).
Producent Steve Levitan s cenou Emmy pro nejlepší komediální seriál Taková moderní rodinka (Modern Family). | Foto: Reuters

Los Angeles - Nejprestižnější americkou televizní cenu Emmy za nejlepší seriálové drama získal seriál Perníkový táta. Nejlepším komediálním seriálem je Taková moderní rodinka.

Taková moderní rodinka z produkce televize ABC se stala nejlepším komediálním seriálem počtvrté za sebou. Ocenění pro nejlepšího režiséra komediálního seriálu navíc obdržel spolutvůrce "rodinky" Gail Mancuso.

Seriál o drogových dealerech z produkce kabelové televize AMC Perníkový táta zabodoval také v herecké kategorii, když Anna Gunn za roli manželky drogového bosse dostala cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v dramatickém seriálu.

Představitele hlavní role v seriálu Perníkový táta Bryana Cranstona, který ocenění za nejlepší mužský herecký výkon získal v předchozích třech letech, tentokrát porazil Jeff Daniels ze seriálu The Newsroom (Redakce).

Velkým vítězem večera je televizní film Liberace! s Michaelem Douglasem v roli známého klavíristy, jenž zemřel v roce 1987 na AIDS, a s Mattem Damonem v úloze jeho milence. Film z produkce HBO získal hned tři Emmy - pro nejlepší minisérii nebo film, pro nejlepšího herce v minisérii nebo filmu (Michael Douglas) a nejlepšího režiséra miniseriálu nebo filmu (Steven Soderbergh).

Nejlepším režisérem dramatického seriálu byl vyhlášen David Fincher, spoluautor seriálu House of Cards (Dům z karet), který se na televizní obrazovce prakticky neobjevil a byl uveden on-line na portálu Netflix.

EMMY AWARDS 2013 - BREAKING BAD, MODERN FAMILY, CLAIRE DANES, CANNIVALE
EMMY AWARDS 2013 - BREAKING BAD, MODERN FAMILY, CLAIRE DANES, CANNIVALE

Nejlepší herečkou v dramatickém seriálu je představitelka agentky CIA Claire Danes ze seriálu Ve jménu vlasti.

Julia Louisová-Dreyfus se stala podruhé za sebou nejlepší komediální herečkou díky roli v seriálu Viceprezidentka. V mužské kategorii obdobné ocenění připadlo Jimu Parsonsovi ze seriálu Teorie velkého třesku.

 

Právě se děje

Další zprávy