Jurský park? Už ne, čtyřka se jmenuje Jurský svět

Kultura Kultura
12. 9. 2013 14:49
Jurský park IV změnil název a datum premiéry odsunul na rok 2015
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Jurský park patří jistě mezi nejvlivnější blockbustery 90. let a jeho kult přežil jedno rozporuplné a jedno průměrně přijaté pokračování.

Fanoušky nejprve nepotěšila zpráva, že premiéra čtyřky se z roku 2014 posunula až na 12. červen 2015. Režisér Colin Trevorrow a celý jeho štáb si naopak oddechli. Představa šibeničního termínu dokončení se neslučovala se zamýšlenou péčí, již podle svých slov materiálu hodlají věnovat.

Spielberg se opět spokojí s pozicí producenta
Spielberg se opět spokojí s pozicí producenta | Foto: Reuters

Nově byly ukončeny dohady ohledně názvu. Snímek poměrně kontroverzně změnil samotné základní dvousloví. Namísto Jurského parku nás tak čeká Jurský svět, protože právě Jurassic World je nový oficiální titul.

To skutečně překvapí, je tím tnuto do nejsvatějšího trademarku, jenž byl tak pečlivě vybudován už jen častým zabíráním loga v prvním filmu. Doufejme ale, že to nebude nejodvážnější tah, na jaký si tvůrci troufnou.

Dosud není úplně jasné, jakou pozici snímek zaujme vůči původní trilogii. Změna názvu napovídá, že značně svébytnou. Rovněž nás však čeká návrat Sama Neilla, Jeffa Goldbluma, Laury Dern a dokonce devadesátiletého Richarda Attenborougha.

Čtěte takéRecenze: Jurský park je oslňující i po 20 letech. Proč?

Trevorrow má za sebou pouze indie dramedii Safety Not Guaranteed, jež nenabízí klíč k uchopení vysokorozpočtového blockbusteru. Zůstává velkou neznámou, proč si produkující Steven Spielberg vybral právě jeho. Ovšem sousloví "nezávislý režisér s mainstramovými prostředky" přece nikdy nezní špatně.

 

Právě se děje

Další zprávy