Julius Ševčík natočí Nolanův scénář s Gemmou Arterton

Kultura Kultura
10. 9. 2013 12:22
Českého režiséra čeká spolupráce s hollywoodskými hvězdami
Julius Ševčík
Julius Ševčík | Foto: Profimédia

Praha - Režisér Julius Ševčík, který natočil vizuálně výrazné drama Normal, má nyní šanci prorazit v Hollywoodu. Server Variety informoval, že bude režírovat scénář podle Christophera Nolana, který projekt před lety opustil a začal točit batmanovskou trilogii.

Natáčení thrilleru The Keys to the Street podle stejnojmenného britského románu Ruth Rendell by mělo začít příští rok. Na scénáři se kromě Nolana podílel Michael Stokes, který napsal například thriller Bažina (2006).

Hlavní postavy ztvární Gemma Arterton (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic), o které se v souvislosti s projektem mluví již několik let, a britský herec Tim Roth (Neuvěřitelný Hulk, Rozbitý svět).

Film se bude natáčet v okolí londýnského Regent's Parku a tento týden se představil na filmovém trhu torontského festivalu.

Foto: Reuters

Snímek vypráví příběh empatické mladé ženy Mary Jago (Arterton), která se přestěhuje do luxusní čtvrti Londýna, aby unikla svému násilnickému příteli Alastairovi (Roth). Brzy zjišťuje, že v jejím okolí došlo k několika vraždám.

Normal, poslední Ševčíkům film, měl premiéru v českých kinech v roce 2009. Dagmar Havlová v něm ztvárnila manželku masového vraha. Kameramanem byl Mexičan Riestra, který pracoval na filmech Frida (2002) či Amores Perros (2000). Normal získal tři nominace na Českého lva v kategoriích Kamera, Hudba, Zvuk a získal cenu na filmovém festivalu v Šanghaji.

 

Právě se děje

Další zprávy