Jára Cimrman poráží v hitparádě Pearl Jam i Lucii

ČTK Kultura ČTK, Kultura
23. 10. 2013 17:06
Nejprodávanější českou deskou je "cimrmanologické" Proso.
Zdeněk Svěrák
Zdeněk Svěrák | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Žebříček nejprodávanějších alb minulého týdne ovládla nahrávka koncertního provedení slavných melodií, odcizených z operetní fresky Járy Cimrmana Proso.

"Vědecký tým" českých cimrmanologů, vedený Zdeňkem Svěrákem, na tomto projektu dokázal, kdo je skutečným autorem světově proslulých melodií z Netopýrů, Polských krví a mnoha dalších operet. Až za hudebním odkazem českého génia jsou v hitparádě hvězdy tuzemské a světové hudby.

Na druhém místě skončila nová deska Heleny Vondráčkové Touhy následovaná kompilací Zlatá kolekce (1957-2010) Hany Hegerové. V minulém týdnu třetí nahrávka skupiny Kryštof k albu Inzerát klesla na čtvrté místo. Pátá je další tuzemská novinka v podobě alba Návrat krále skupiny Kreyson.

První zahraniční deskou v hitparádě je na šestém místě New od Paula McCartneyho. Deska Richarda Müllera Hlasy je sedmá, osmá skončila nahrávka amerických Pearl Jam Lightning Bolt, devátá pozice patří stejně před týdnem skupině Chinaski s výběrovým albem 20 let v síti. Desítku nejprodávanějších tuzemských nahrávek uzavírá Štefan Margita s albem Melancholie.

Z domácích alb se v první dvacítce umístila nahrávka Tomáše Kluse Racek, kapela Škwor s deskou Sliby a lži, kompilace Lucie Best Of a box se všemi studiovými alby kapely Lucie s názvem Platinum Combo 1990-2013, výběr hitů Jaromíra Nohavici s názvem Tenkrát/Nostalgie 90. let a album Riot rappera Marpa

Ze zahraničních interpretů zaujala ještě popová hvězda Miley Cyrus s nahrávkou Bangerz, Last Ship britského hudebníka Stinga, deska Take Me Home britské chlapecké kapely One Direction a nové album zpěvačky Katy Perry Prism.

Jára Cimrman - Promo Teaser:

Jára Cimrman - Proso Teaser
Jára Cimrman - Proso Teaser
 

Právě se děje

Další zprávy