Hugh Jackman z kin jen tak nezmizí, horor nejspíš ano

Kultura Kultura
23. 9. 2013 17:58
Americká kina o víkendu nejvíc bavil thriller Zmizení.
Hugh Jackman propagoval film Zmizení na festivalu v Torontu.
Hugh Jackman propagoval film Zmizení na festivalu v Torontu. | Foto: Reuters

Praha - První místo v žebříčku komerčních hitů v USA tento týden uzmulo premiérové Zmizení (Prisoners) režiséra Denise Villeneuvea, který v roce 2010 zaujal svými Požáry.

Před kamerou se setkávají  Jake Gyllenhaal (Donnie Darko), Hugh Jackman (Wolverine) i Paul Dano (Až na krev) a podle dosavadního přijetí se jim daří rozehrát solidní drama. Vysloužili si za něj dosud 21 milionů dolarů, což je při rozpočtu 45 milionů adekvátní suma.

Prisoners Official Trailer #1 (2013) - Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal Movie HD
Prisoners Official Trailer #1 (2013) - Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal Movie HD

Přelom letní a podzimní sezóny je jako vždy vrtkavý. Ani chválený horor Jamese Wana Insidious Chapter 2 se neudržel druhý víkend po premiéře na prvním místě. 14 milionů ale nedává důvod smutnit, protože spolu s nimi se už podařilo jen v USA vybrat trojnásobek dvacetimilionového rozpočtu.

Ze zbytku světa se peníze zrovna nehrnou, především kvůli omezené distribuci. Například v České republice snímek zatím vůbec nemá jistou premiéru v kinech.

Třetí jsou Mafiánovi (The Family) Luca Bessona s Robertem DeNirem, Michelle Pfeiffer a Tommy Lee Jonesem, pro něž jde rovněž o druhý víkend.

Rovných sedm milionů je očekávatelná suma pro film, který sbírá poměrně negativní ohlasy a zdá se, že je dalším hřebíčkem do rakve kdysi ceněného neobarokního režiséra. Slavná jména snímek zaplatí, aby se na něj ihned zapomenulo.

The Family - Official Trailer (HD) Robert De Niro
The Family - Official Trailer (HD) Robert De Niro
 

Právě se děje

Další zprávy