Glastonbury hlásí vyprodáno. Za hodinu a 27 minut!

ČTK Kultura ČTK, Kultura
7. 10. 2013 11:06
Kdo bude headlinerem? Bowie, Foo Fighters či Fleetwood Mac?
Foto: Reuters

Londýn - Za rekordně krátkou dobu se v neděli rozprodaly vstupenky na příští ročník tradičního rockového festivalu v Glastonbury. Na 120 tisíc lístků se prodalo během hodiny a 27 minut, přestože se ještě neví, kdo bude příští rok v červnu v Glastonbury hrát.

Ještě nikdy nešly vstupenky na odbyt na tento festival tak rychle, přestože letos zdražily o deset liber na 210 liber (6350 korun). Někteří zájemci si ale stěžovali, že se na ně nedostalo, protože během první půlhodiny se přetížená stránka distributorů lístků See Tickets potýkala s velkým náporem zájemců a technickými problémy.

Arctic Monkeys At Glastonbury 2013
Arctic Monkeys At Glastonbury 2013

Pořadatelé festivalu - zakladatel Michael Eavis a jeho dcera Emily - posléze oznámili, že "upřímně litují" všechny, na které se nedostalo. "Opravdu se snažíme, aby byl prodej lístků co nejspravedlivější. Ale když poptávka převyšuje nabídku, je bohužel nevyhnutelné, že někdo odejde zklamaný," uvedli.

Příští ročník festivalu bude příští rok 26. až 29. června na Eavisově farmě Worthy Farm u Glastonbury v jihozápadní Anglii.

Organizátoři ještě neoznámili, kdo bude hrát, ale již se spekuluje o možných hlavních hvězdách. Bookmakeři zatím favorizují Davida Bowieho, skupiny Foo Fighters a Fleetwood Mac. Letos byli hlavními taháky rockové skupiny Arctic Monkeys a Rolling Stones, stejně jako folkrockoví Mumford and Sons.

 

Právě se děje

Další zprávy