ČT bude spolupracovat s kanálem Arte na dokumentech

ČTK Kultura ČTK, Kultura
16. 10. 2013 14:26
Do koprodukčních pořadů obě strany investují po sto tisících eur.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Česká televize

Praha - Česká televize v lednu zahájí spolupráci s francouzsko-německým kanálem zaměřeným na kulturu ARTE. Smlouva zavazuje obě strany k investici sto tisíc eur do vývoje koprodukčních projektů, a to zejména dokumentárních filmů z oblasti umění, kultury a historie.

"Vedle toho se ČT dohodla na akvizicích pořadů pro kanál ČT art a spolupráci v propojování internetových obsahů," informovala mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Smlouvu o spolupráci podepíše generální ředitel České televize Petr Dvořák ve Štrasburku s předsedkyní řídicího výboru ARTE G.E.I.E. Véronique Caylaovou. Česká televize se tak stane třetí veřejnoprávní televizí ve střední a východní Evropě, se kterou bude tento významný francouzsko-německý kanál kooperovat na konkrétních projektech.

"Dnešní podpis smlouvy se stanicí ARTE je dalším krokem k tomu, abychom mohli divákům nabízet kulturní obsah na co nejvyšší kvalitativní úrovni," uvedl Dvořák.

Spolupráce podle něj počítá s konkrétními koprodukčními projekty, ale má být zároveň otevřením cesty pro pořady České televize směrem k německému a francouzskému publiku.

Česká televize spustila stanici ČT art na konci prázdnin spolu s novým dětským kanálem Déčko. Od začátku čelila kritice kvůli neúplnému pokrytí programů v pozemním vysílání. V minulém týdnu je televize rozšířila na víc než 95 procent domácností.

 

Právě se děje

Další zprávy