Charlie Straight ohlásili rozchod na vrcholu kariéry

ČTK Kultura ČTK, Kultura
21. 10. 2013 14:36
Kapela se rozchází po sedmi letech, poslední koncert odehraje 26. listopadu.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Kapela Charlie Straight na svých webových stránkách oznámila, že se její členové rozhodli pro "pauzu na neurčito". Albert Černý, Jan Cienciala, Michal Šupák a Pavel Pilch, kteří spolu hrají od roku 2006, mají v plánu už jen tři nasmlouvané koncerty, poslední z nich 26. listopadu v brněnském klubu Fléda. Důvodem rozchodu jsou především problémy ve vzájemné komunikaci.

"Za sedm let jsme spolu zažili neuvěřitelné věci, které nás formovaly. Lidi se ale mění, takže je přirozené, že se každý z nás posunul jinam a naše vize o tom, kam by měla kapela směřovat, se rozešly. Takže v poslední době bylo stále těžší se domluvit na zásadních věcech," uvedl na webu baskytarista Cienciala.

Na rozloučenou s fanoušky třinecká skupina natočila novou píseň a klip Crush On a Hooligan, který umístila na své stránky. "Možná bude celá tato situace pro veřejnost a naše fanoušky nepochopitelná, protože se nám zvlášť v poslední době začalo hodně dařit. Ale bylo by zbabělé nutit se do dalšího pokračování jen proto, že máme úspěch. To by už nebylo straight, ale spíš fake," podotkl Cienciala.

Také zpěvák Černý míní, že ve chvíli, kdy bylo jasné, že atmosféra ve skupině není ideální, bylo zbytečné pokračovat stejnou cestou. "Podle mě by měl člověk dělat věci v životě na sto procent a nebát se změny," sdělil s tím, že s bubeníkem Pavlem Pilchem už pracují na novém projektu.

Charlie Straight
Charlie Straight | Foto: Aktuálně.cz

Pianista Šupák by se rád začal věnovat skládání filmové hudby nebo svým vlastním skladbám. Počítá také s účastí na projektech jako Equals nebo Emil a Jakub.

Charlie Straight vznikli v roce 2006 v Třinci. Upozornili na sebe debutovou deskou She's A Good Swimmer z roku 2009, za kterou získali tři ceny Anděl, včetně prestižní kategorie album roku. Na album loni navázali nahrávkou Someone With A Slow Heartbeat natáčenou s britským producentem Guyem Fixsenem.

Kapela se netajila záměrem prorazit i v zahraničí, v poslední době se Charlie Straight začalo dařit ve Velké Británii, kde například koncertovali na talentovém festivalu Great Escape v Brightonu.

Podobně jako Charlie Straight oznámila minulý týden pauzu skupina Nightwork se zpěvákem Vojtěchem Dykem. Také v jejím případě se hudební odborníci domnívají, že jde spíše o definitivní rozchod kapely.

Dík pro fanoušky Charlie Straight za sedm let kariéry
Dík pro fanoušky Charlie Straight za sedm let kariéry | Video: youtube
 

Právě se děje

Další zprávy