Bratři Trojanové ošklivě narazili. Bourák je největší omyl českého filmu

Kamil Fila Blahoslav Baťa Kamil Fila, Blahoslav Baťa
13. 6. 2020 7:30
Je fascinující, že snímek tvůrci dotáhli do konce a někdo ho chtěl pustit do kin, nic zmatenějšího jsem za osmnáct let praxe filmového kritika neviděl, tvrdí o české černé komedii Bourák Kamil Fila. Režisér a producent Ondřej Trojan chtěl lidi bavit a zároveň vložit do snímku něco osobního. Spojení těch dvou věcí se nepovedlo, tvrdí Fila.
Nic zmatenějšího jsem za osmnáct let praxe neviděl, tvrdí o české černé komedii Bourák filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila, Blahoslav Baťa

Děj snímku se odehrává v imaginárním městě Šlukdorf na severu Čech po sametové revoluci. Z námětu na sociální drama scenáristy Petra Jarchovského vznikla komedie o dospělé dceři, která se rozhodne zachránit manželství svých rodičů.

V Bourákovi s Ivanem Trojanem v hlavní roli zaujímá výrazné místo autorská hudba Romana Holého. Skladby ve stylu rockabilly kapelníka skupiny Monkey Business navozují atmosféru 50. a 60. let. 

Vedle Ivana Trojana v roli Ládi "Bouráka" se představí Kristýna Boková jako jeho zanedbávaná žena Markéta. Roli naštvané dcery Kamily ztvárnila studentka konzervatoře Veronika Marková. Majitele kasina Rudu hraje Jiří Macháček, jeho manželku Jiřinu Petra Nesvačilová, která víc miluje svého psa než manžela.

 

Právě se děje

Další zprávy