Boj o život láká do kin víc diváků než okresní opera

ČTK Kultura ČTK, Kultura
8. 10. 2013 10:05
Gravitaci vidělo o víkendu nejvíc návštěvníků českých kin.
Gravitace (Sandra Bullock).
Gravitace (Sandra Bullock). | Foto: Warner Bros.

Praha - Sci-fi Gravitace režiséra Alfonsa Cuaróna přilákal hned po premiéře do českých kin 36 643 diváků a dostal se do čela žebříčku nejnavštěvovanějších filmů.

Za ním skončila další novinka Rivalové mapující v prostředí Formule 1 zápolení pilotů Jamese Hunta a Nikiho Laudy, které během prvního víkendu zhlédlo 20 800 lidí.

Oba příběhy mají v hlavních rolích dva herce, kteří neopustí plátno. Cuarón obsadil Sandru Bulockovou a Georga Clooneyho, jeho kolega Ron Howard herce Daniela Brühla a Chrise Hemswortha. 

Podle informací Unie filmových distributorů jsou na třetím místě Menzelovi Donšajni, které vidělo 18 885 víkendových diváků. Zatím jich mají na kontě 71 tisíc a tržby devět milionů korun. Poté, co americká filmová akademie nepřijala nominaci na Oscara filmu Hořící keř Agnieszky Hollandové kvůli tomu, že byl sestříhán z původní třídílné televizní minisérie, dostali se Donšajni do širšího výběru na tato ocenění. Menzel už jednu sošku Oscara získal, bylo to v roce 1968 za film Ostře sledované vlaky.

Čtvrté a páté místo aktuální tabulky návštěvnosti obsadily animované snímky Zataženo, občas trakaře a pokračování Šmoulů.

Z domácí tvorby je drama Milana Cieslara Colette osmé a předpremiérově uvedený Kameňák 4 režiséra Jána Nováka jedenáctý.

 

Právě se děje

Další zprávy