Arabským cenzorům vadily nadávky v Plánu útěku

Kultura Kultura
15. 10. 2013 15:02
Thriller se Schwarzeneggerem a Stallonem musel "pod nůžky" cenzorů.
Foto: Aktuálně.cz

Dubaj - Na cenzory ve Spojených arabských emirátech narazil film Plán útěku s Arnoldem Schearzeneggerem a Sylvestrem Stallonem.

Poté, co se z plátna ozvaly nadávky v arabštině, musela být zrušena všechna sobotní odpolední promítání filmu po celé zemi.

Diváci v kině Ibn Battuta v Dubaji dostali zpět peníze za vstupenky. "V sobotu odpoledne jsme vydali pokyn všem kinům, aby v 16:30 zastavila projekce filmu Plán úniku, na základě doporučení mediální rady do odstranění určitých slov," řekla "státnímu" listu The National Anita Nasr, mluvčí společnosti provozující kina Grand Cinemas.

Ve Spojených arabských emirátech to není první případ cenzury hollywoodských filmů. "Mediální rada" z nich nechává odstranit závadné scény naprosto běžně. Vadí samozřejmě sex, včetně líbání, nebo i jiné "rouhačské" záběry.

V případě Plánu útěku úřady stihly "zrevidovanou" verzi dát zpátky do kin během několika hodin. Od 19:00 už se film promítal.

Futuristický thriller Plán útěku se Stallonem a Schwarzeneggerem, kteří se snaží uniknout z nejsložitějšího vězení budoucnosti, vstoupí v necenzurované verzi do českých kin 17. října.

CZ trailer k filmu - Plán Útěku (2013)
CZ trailer k filmu - Plán Útěku (2013) | Video: youtube.com
 

Právě se děje

Další zprávy